Een leuke trainingsessie voor thuis

Heb je een rustig plekje in je huis gevonden? Dan is het tijd om te beginnen met de training onder leiding van fitnessinstructeur Sandra Augustin. Zij heeft een work-out voor je samengesteld waarbij de oefeningen in kleine stapjes net iets moeilijker of juist weer makkelijker worden.

Stap voor stap moeilijker

De training bestaat uit vier delen, waarvan de eerste een eenvoudige warming-up is waarin je de vijf oefeningen leert die centraal staan in de training. In het tweede en derde deel van de training wordt de moeilijkheidsgraad van de oefeningen stapje voor stapje uitgebouwd.

Zo snel als je kan

Gaat het te snel voor je? Blijf dan bij de makkelijkere variant om de beweging uit te voeren totdat je het aandurft om een stapje verder te gaan. In het vierde deel van de training word je tot slot uitgedaagd om de bewegingen zo snel te doen als je kunt. Daarna ben je klaar!

Van squats tot sit-ups

De vijf bewegingen die in de training centraal staan zijn squats, mountain climbers, lunges, sit-ups en burpees. Van elke oefening doe je steeds 5, 10, 15, 20 of 25 herhalingen. Bij iedere oefening legt Sandra je goed uit wat je moet doen en hoe je daarbij de juiste houding aanneemt. Ook motiveert ze je om het vol te houden.

Trainen wanneer je wilt

Wat deze training zo leuk maakt is dat de verschillende bewegingen makkelijk te onthouden zijn. Zodra je ze goed onder de knie hebt, kun je deze training doen waar en wanneer je maar wilt. Niet alleen thuis, maar bijvoorbeeld ook als je een paar dagen weg bent en op je hotelkamer een korte training wilt doen.

Klaar voor de start?

Ben je klaar om te beginnen? Je training start hier:

 

 

Bron: Greatist.com

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 18-10-2016