BattleSteps: Wie zet de meeste stappen?

BattleSteps is de Wordfeud onder de sportapps. Elke dag koppelt de app je aan een nieuwe tegenstander. Daarna ga je de strijd met elkaar aan: in twaalf uren tijd moet je meer stappen zetten dan de ander om te winnen.

Over de hele wereld

Die tegenstander kan zich overal ter wereld bevinden, niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Om te voorkomen dat jij ’s ochtends rond 8 uur een battle start tegen iemand bij wie het op dat moment midden in de nacht is, wat natuurlijk niet echt eerlijk is, kun je in de app zelf kiezen hoe laat jullie wedstrijd begint.

Chatten en sterren

Net als bij verschillende spelletjesapps kun je in BattleSteps ook chatten met je tegenstander en zo contacten leggen met andere sportievelingen. Verder kun je sterren verdienen als je het goed doet, die je bijvoorbeeld kunt inwisselen voor een rustdag.

Voorsprong of achterstand

Er is ook een BatteSteps-app voor op je Apple Watch. Daardoor kun je ook de stappen die je meet met je Apple Watch laten meetellen en even snel checken of je een voorsprong hebt of nog een extra wandeling moet inplannen om je tegenstander te verslaan. Per uur zie je of je gewonnen of verloren hebt.

Anonieme tegenstander

Ben je een beetje competitief ingesteld, dan wil je natuurlijk winnen van je tegenstander en helpt de app je om meer te bewegen. Nadeel volgens sommige gebruikers van BattleSteps is wel dat je tegenstander een anoniem persoon is. Je ziet alleen een naam en soms een foto, maar weet verder niets over elkaars leeftijd, beroep, hobby’s of reden om meer te willen bewegen.

Tegen je eigen vrienden

Dat maakt het wat minder motiverend dan wanneer je traint met een echt sportmaatje dat je persoonlijk kent. Maar ook daar is in BattleSteps iets op bedacht, want vanaf level 4 kun je tegen je eigen vrienden spelen, als zij de app ook hebben. De app is te downloaden voor 2,99 euro, in de iTunes Store en voor Android.

 

Bron: iCulture

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 28-10-2016