Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

1. Maak je eigen sportschooltje aan huis

Heb jij geen zin om door de kou naar je training te fietsen? Maak dan je eigen sportschooltje binnenshuis. Dat betekent niet dat je meteen een hele kamer moet volzetten met een hometrainer, een roeiapparaat en een loopband. Met een springtouw, een setje gewichtjes en een bal kun je bijvoorbeeld al een heel gevarieerde training doen.

2. Gebruik de trap voor je work-out

Ook als je de trap gebruikt voor je training hoef je de deur niet uit. Het is dan zelfs niet nodig om fitnessattributen te kopen. Ga steppen op de onderste trede en ren tussendoor ook een paar keer naar boven en weer naar beneden voor een gevarieerde training.

3. Volg trainingen via YouTube

YouTube staat vol met fijne thuistrainingen: van intensieve fitnesswork-outs tot rustige yogasessies. Zoek iets uit dat jou leuk lijkt en waar je meerdere lessen van kunt volgen, zodat je meteen een compleet trainingsprogramma voor de herfst hebt.

4. Geef jezelf een warme beloning

Had je geen zin om naar de sportschool te gaan, maar heb je het toch gedaan? Geef jezelf dan een beloning. Kies bijvoorbeeld voor een sportschool met sauna, zodat je na je training op een koude herfstavond heerlijk kunt opwarmen. Of beloon jezelf na afloop thuis met warme chocolademelk met slagroom of een warm bad met je favoriete badschuim.

5. Stel een doel

Ook in het najaar zijn er tal van leuke sportevenementen waar je naartoe kunt werken. Schrijf je er vandaag nog voor in. Je wilt tijdens dat evenement natuurlijk geen modderfiguur slaan, dus nu moet er wel flink getraind worden.

6. Maak je trainingsrondje wat korter

Wil je wel lekker naar buiten, maar heb je geen zin om tijdens je training verrast te worden door een regenbui of een plotseling opstekende wind? Maak je trainingsrondje wat korter. Je bent dan zo weer thuis als het weer omslaat.

7. Draag kleding in laagjes

Nu het kouder wordt kunnen de shirtjes en korte sportbroeken weer in de kast. Trek als het niet al te koud is tijdens je buitentraining een thermosportshirt met lange mouwen aan. Heb je het wel koud? Trek dan niet één heel warm kledingstuk aan, maar draag laagjes: direct op je huid kleding die vocht afvoert, daaroverheen een tweede laag om je warm te houden en daar weer overheen een wind- en waterdicht jack, dat je beschermt tegen alle weersomstandigheden.

8. Doe je warming-up binnen

Als het buiten kouder wordt, is het extra belangrijk dat jij je spieren voor je training goed opwarmt, want in de kou raak je sneller geblesseerd. Begin liefst binnen al met je warming-up om te voorkomen dat je straks uit de running bent met een blessure.

9. Zorg dat je goed te zien bent in het donker

Train je in de avonduren buiten? Zorg dan dat anderen jou goed kunnen zien nu het weer vroeger donker wordt. Sport op routes met veel verlichting en draag zelf bijvoorbeeld een armband die licht geeft.

10. Ga alvast een wintersport doen

De herfst is de ideale periode om je alvast voor te bereiden op de wintersport. Ga nu alvast schaatslessen volgen of leer snowboarden of skiën. Deze wintersporten kunnen ook een leuke afwisseling zijn van je zomertrainingen.

 

Bronnen: Goedbezigmetgezondheid.nl, Vivonline.nl en Sante.nl

Foto: Shutterstock 

  • Datum: 08-10-2016
#Bewegen #Motivatie #Sportparticipatie

Lees ook