Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Vandaag gaan in Rio de Janeiro de Paralympische Spelen van start. Tot en met 18 september strijden de paralympische atleten in allerlei verschillende takken van sport om medailles. Inspirerend om te zien, zeker als je zelf een beperking hebt en nog op zoek bent naar je sportmogelijkheden en je favoriete sport.

De sport die bij je past

De Johan Cruyff Foundation gebruikt de start van de Paralympische Spelen om de campagne ‘Vind wat je leuk vindt’ te lanceren. Ze wil daarmee kinderen met een beperking aanmoedigen om te ontdekken welke sport het beste bij hen past.

Sportieve momenten delen

Ben jij zo iemand met een beperking die het leuk vindt om te sporten? Dan word je tijdens de campagne via sociale media aangemoedigd om ‘jouw’ sport te vinden en opgeroepen om je sportieve momenten te delen. Je krijgt immers pas plezier in sport als je ontdekt hebt welke sport je leuk vindt. En als je het dan écht leuk vindt, dan ga je die sport ook vaker doen.

Podium

“De Paralympische Spelen zijn een fantastisch podium voor de gehandicaptensport, maar worden vaak wat onderbelicht”, vertelt Niels Meijer, directeur van de Johan Cruyff Foundation. “Wij vinden het daarom een mooi moment om aandacht te geven aan en te vragen voor de gehandicaptensport.”

Vlogs van talenten

Ook de paralympische ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation hebben een rol in de campagne. Zij worden in Rio vergezeld door zeven talentvolle sporters die zich voorbereiden op de Paralympische Spelen van Tokio, over vier jaar. De talenten gaan hun ervaringen in Rio delen door te bloggen en te vloggen, zodat jij ook mee kunt kijken met hun avonturen. Je kunt de eerste vlog van handbikester Carmen nu al bekijken op Instagram

Open Dag

De afsluiting van de campagne is op woensdag 21 september in het Olympisch Stadion in Amsterdam, waar dan de jaarlijkse Open Dag van de Johan Cruyff Foundation plaatsvindt. Jongeren met én zonder handicap kunnen daar dertig verschillende sporten proberen. Ook zo kun je dus ontdekken welke sport jij het allerleukst vindt. 

Van flag football tot handboogschieten

Je kunt tijdens de Open Dag bijvoorbeeld kennismaken met (rolstoel)basketbal, flag football, kickboksen, handboogschieten en nog veel meer. Omdat de Open Dag vlak na de Paralympische Spelen plaatsvindt, heb je er ook de mogelijkheid om verschillende sporters van Paralympisch TeamNL te ontmoeten.

Vip

Wil je als vip naar de Johan Cruyff Foundation Open Dag? Deel dan tijdens de campagne jouw leukste sportmoment met de hashtag #vindwatjeleukvindt op social media en tag de Johan Cruyff Foundation in je bericht. Als je dit voor 15 september doet maak je kans op deze gave prijs waarbij je in elk geval een meet en greet krijgt met een (oud-)topsporter en het podium op mag met de ambassadeurs van de Foundation!

Foto: Shutterstock

  • Datum: 07-09-2016
#Aangepastsporten #Sportparticipatie

Lees ook