Ontdek bootcampplekken met nieuwe app

Bankjes, schommels, trappen, stoepranden, bakstenen: bij bootcamp kun je alles wat je tegenkomt gebruiken om eindeloos veel verschillende oefeningen te doen. Marianne Ploegmakers weet dat ook. Zij is personal trainer en organiseert bootcamps in en rond Rotterdam, waarbij ze de stad gebruikt als één grote gym. “Mensen leren op een andere manier naar de stad kijken. Iedereen kan sporten, gewoon op straat, door gebruik te maken van wat er is.”

Sportroutes met oefeningen

Haar enthousiasme over bootcamp bracht Marianne op het idee om een app te lanceren, met daarin verschillende sportroutes plus bijbehorende oefeningen dwars door Rotterdam. Ze won met dat idee een prijs bij de eerste editie van CityLab010, waarmee de gemeente Rotterdam haar inwoners wil aanmoedigen om goede ideeën te delen en die samen tot ontwikkeling te brengen.

Rotterdam Trimt

Het winnen van de prijs betekent dat Marianne een financiële bijdrage plus kennis en kunde krijgt om haar plan, met de naam Rotterdam Trimt, uit te voeren. Ze hoopt haar app met verschillende trainingsroutes in het voorjaar van volgend jaar te lanceren. “Dat is een mooie tijd. Mensen hebben dan weer zin om naar buiten te gaan en de stad ligt er mooi bij.”

Elkaar enthousiast maken

“De bedoeling is dat gebruikers ook feedback kunnen geven via de app en elkaar zo enthousiast maken voor de verschillende routes en oefeningen”, vertelt Marianne verder. Ook is er een plan om de routes en de bijbehorende oefeningen straks fysiek aan te geven in Rotterdam. “Hoe dat precies gaat gebeuren, wordt nu nog uitgewerkt.”

Rotterdam

Het plan van Marianne richt zich alleen op routes in Rotterdam, maar als het bootcampen met behulp van een app daar aanslaat wordt het vast snel mogelijk om dit in meerdere steden te doen.

Bron: Sportenstrategie.nl

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 01-09-2016