Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Zand, gras, modder, water, houten pallets, autobanden én de zon: alle ingrediënten zijn op zondag rond het middaguur aanwezig voor een mooie obstacle run. Vaders en moeders met kinderen, groepjes vrienden, deelnemers die voor het eerst een obstacle run doen en ervaren runners in een Mud Masters-shirt: iedereen staat in de startblokken om te beginnen met een ronde hardlopen over de atletiekbaan, waarbij een paar hordes van verschillende hoogtes de eerste obstakels vormen.

Springen over pallets

Daarna is het tijd voor een ronde door de wijk. Daarbij wacht ons meteen het eerste klim- en springwerk, over opgestapelde pallets en over schommels in de speeltuin. Bij een houten brug in het park volgt een nieuwe uitdaging: we moeten niet over de brug heen rennen, maar aan de buitenkant langs de rand de overkant zien te bereiken. We doen voorzichtig om niet in het slootwater te vallen, nog onwetend van wat ons straks te wachten staat.

undefined

Door de sloot

De sfeer bij de obstacle run is gemoedelijk. Alle deelnemers moedigen elkaar aan om ook de volgende hindernissen te bedwingen. Als eerstvolgende obstakel wacht een doolhof waarbij je wisselend omhoog en omlaag moet rennen. En daarna dan toch de gevreesde sloot, bedekt met eendenkroos. Er zit niets anders op dan er dwars doorheen te gaan, terwijl je voeten wegzakken in de niet zo stevige bodem. Gelukkig is er een touw over het water gespannen om veilig aan de overkant te komen.

Onder netten door

Kletsnat rennen we naar het volgende obstakel: een grote zandbak vol met netten. Niet om overheen te springen, maar om onderdoor te kruipen, waardoor iedereen helemaal onder het zand het eindpunt van dit deel van het parcours bereikt. Nog even een stukje rennen door een rij autobanden en daarna terug naar de atletiekbaan.

Pittige klimmetjes

Daar wachten nog een paar pittige klimmetjes over de tribunes, met in onze handen een zware bal, en een paar hordes om onderdoor te kruipen. We sluiten af met enkele sprintjes, deels over het gravel van de atletiekbaan en deels door het zand. Daarna komt dan toch echt de finish in zicht van het vier kilometer lange parcours.

Nog een rondje?

Wie wil mag daarna nog een rondje doen, wat sommige fanatieke obstacle runners zich geen twee keer laten zeggen. Zelf houd ik het bij een high five met Jorrit van Sports Connect, samen met Cor van Next Step Leeuwarden organisator van de obstacle run. En daarna snel naar huis om onder de douche al het zand en slootwater weg te spoelen!

Foto: Sports Connect

  • Datum: 26-09-2016
#Kijkiksport #Evenementen #nationalesportweek #Sportiviteit

Lees ook