Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Dat de Nationale Sportweek begonnen is, is goed te zien op de sociale media. Zo werd er afgelopen zaterdag bijvoorbeeld volop getwitterd over de officiële opening van de Sportweek door teamcaptain Arie Boomsma.

Feestelijke aftrap

Ook in andere plaatsen in Nederland werd de Sportweek zaterdag feestelijk afgetrapt. Zo waren in Eemsmond de KarateGirls aanwezig om de sportieve week te openen, kwam in Borsele wethouder Ad Schenk een potje bubbelvoetbal spelen bij een sportinstuif en stond het centrum van Rotterdam onder andere in het teken van handbiken en tafeltennis voor sporters met een beperking.

Oud-Hollandse sporten

Ook het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem doet mee aan de Nationale Sportweek. Hier kun je oud-Hollandse sporten zoals beugelen of boogschieten uitproberen.

Demonstratie trampolinespringen

Natuurlijk zijn ook de sportverenigingen in Nederland volop actief tijdens de Nationale Sportweek. Zo kun je bij UFC Groningen iemand meenemen naar de training om kennis te maken met floorball, organiseert sv. M.O.C. ’17 uit Bergen op Zoom woensdag een voetbalclinic voor meiden en gaf GV Delta Sport in het weekend een demonstratie trampolinespringen in het centrum van Zierikzee.

Ook scholen doen mee

Ook scholen laten op Twitter zien hoe zij de Nationale Sportweek beleven. Zo begonnen de kinderen van Stap voor Stap in Elst maandagochtend met lessen bootcamp, doken de leerlingen van basisschool De Krugerstee in Vaassen op de eerste schooldag van de week het water in voor een les op muziek en deden de leerlingen van OBS De Tweemaster in Nigtevecht eerst een sportieve warming-up voordat zij aan hun lessen begonnen

Meer zien?

Wil je meer zien van hoe de Nationale Sportweek in Nederland beleefd wordt of wil je zelf delen hoe jij meedoet? Zoek dan op Twitter op ‘Nationale Sportweek’ of #nsw16 of gebruik zelf één van deze termen in je bericht.

Foto: Shutterstock

  • Datum: 20-09-2016
#Samensporten #Evenementen #nationalesportweek #NOC*NSF #NederlandseLoterij #Europeseweekvandesport #Kijkiksport

Lees ook