Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF om te laten zien hoe leuk en gezond sporten en bewegen is. Vorig jaar vond de Nationale Sportweek nog plaats in april, nu is hij in september, als ook het sportseizoen bij veel clubs en verenigingen weer begonnen is. De Nationale Sportweek valt vanaf nu ook samen met de Europese Week van de Sport, waarvoor in heel Europa tal van leuke sportieve activiteiten worden georganiseerd.

undefined

Ik neem je mee

Je kunt tijdens de Nationale Sportweek bij honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties meedoen aan clinics, toernooien en demonstraties. Met de ‘Ik neem je mee!’-campagne word jij uitgedaagd om iemand die niet of weinig sport mee te nemen naar jouw club om samen de start van het nieuwe sportseizoen te beleven.

Speeddaten

We geven je een greep uit de gave activiteiten die tijdens de Nationale Sportweek worden georganiseerd. Zo kun je in Bemmel bijvoorbeeld morgen, op zondag 18 september, speeddaten. Niet om een nieuwe liefde te vinden, maar om kennis te maken met veel verschillende sporten, zoals volleybal, taekwondo, turnen en dans.

Circusweek

In Varsseveld staat Turnhal VGV de hele week in het teken van het circus: je kunt er leren jongleren, trapezezwaaien of luchtacrobatiek beoefenen. Als je lid bent van de Varsseveldse Gymnastiek Vereniging, mag je zelfs gratis meedoen!

Bekende sportpromotors

In host city Utrecht kan het zomaar gebeuren dat jij één van de sportpromotors tegen het lijf loopt: elf bekende en sportieve Nederlanders die tijdens de Nationale Sportweek actief meesporten en -bewegen. Dat doen ze door het hele land, maar vooral in gaststad Utrecht. Vandaag tijdens de Openingsrun bijvoorbeeld lopen onder anderen profbokser lichtgewicht Innocent Anyanwu en oud-topschaatser Bob de Jong mee.

Gedurende de hele Sportweek trekt bovendien de Sportweek Karavaan, een bonte stoet van caravans en foodtrucks, dwars door Utrecht. Iedere dag staat de Sportweek Karavaan weer op een andere plek in de stad. Een niet te missen reizend sportcircus dat je op een verrassende manier laat kennismaken met sport! Zo rijdt er een minisportmuseum mee, zijn er diverse sportactiviteiten te doen en zijn er foodtrucks met heerlijke snacks. Komt dat zien!

undefined

Teamcaptain Arie Boomsma

Ook teamcaptain Arie Boomsma is uiteraard aanwezig bij de officiële opening van de Nationale Sportweek. Ralf Mackenbach is op 18 september bij het Festival Gezond Den Bosch, Ria Valk op 21 september bij de Utrechtse Diabetes Challenge en turner Casimir Schmidt op 22 september de hele dag bij de Urban Sport & Dance Experience.

undefined

Bij jou in de buurt

En zo is er nog veel en veel meer te beleven tijdens de Nationale Sportweek. Kijk op de website van de gemeente of de sportclubs in jouw gemeente om te ontdekken wat je daar allemaal kunt doen tijdens de Nationale Sportweek, of neem een kijkje op de website https://sport.nl/sportweek.

 

Foto header: Shutterstock

Bron en overige foto’s: Nationale Sportweek

%MCEPASTEBIN%

  • Datum: 17-09-2016
#Samensporten #Evenementen #nationalesportweek #NOC*NSF #NederlandseLoterij #Europeseweekvandesport

Lees ook