Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Chantal is een sportieve dame. Hardlopen, bootcamp, obstacle runs, samen met haar vriend Bouke sporten met een personal trainer – ze doet het allemaal. Sinds vorig jaar doet ze ook aan handbal. “Ik basketbalde altijd, maar toen het team waar ik in speelde uit elkaar viel, moest ik op zoek naar een nieuwe teamsport. Ik wist niet echt welke, totdat een vriend van Bouke vroeg: ‘Waarom ga je niet handballen?’ ”

Echte teamsporter

Chantal stuurde een mail naar handbalclub Cometas in Leeuwarden en niet lang daarna kon ze al mee komen trainen en spelen met een van de damesteams. “Ja, ik ben wel een echte teamsporter. Ik vind het mooi om samen een prestatie te leveren. Daarbij gaat het me niet zozeer om het winnen, maar meer om het samen goed presteren. In een team haal je elkaar omhoog. Ook de sfeer eromheen vind ik erg leuk.”

Hecht team

“Ik speel in een team met veel meiden die al van kinds af aan handballen, maar er zijn niet echt groepjes. Toen ik er vorig seizoen nieuw bij kwam, hoorde ik er meteen bij. We zijn zelfs met het team naar Metz geweest, naar het olympisch kwalificatietoernooi van de Nederlandse handbalsters.”

undefined

Populair

Dat handbal momenteel hot is, merkt Chantal ook. Nu de Nederlandse dames zo goed hebben gepresteerd op het wereldkampioenschap en de Olympische Spelen, zijn er veel meiden die overstappen van een andere sport naar het handbal. “Zoals een meisje dat eerst voetbalde en nu net zo’n goede handbalkeepster wil worden als Tess Wester.”

Opstaan en doorgaan

Chantal begint binnenkort aan haar tweede seizoen als handbalster. “Basketbal was vroeger echt mijn sport, maar nu wilde ik dat ik eerder had geweten hoe leuk handbal is. Het is veel fysieker dan basketbal. Handbal is eigenlijk judo met een bal: veel duwen en trekken en niemand zeurt. Als je onderuit wordt getrokken, sta je op en ga je weer door. En het is heel gemoedelijk en sociaal, er zijn ook veel feestjes en toernooien bij de club.”

Wedstrijden

“Wedstrijden spelen vind ik het allerleukst aan handbal. Het mooiste moment tot nu toe? Ik speel natuurlijk nog niet zo lang, maar wat ik heel mooi vond, was dat een teamgenoot hard onderuit werd gehaald door een tegenstander, opstond, zonder te klagen doorging en daarna een paar keer scoorde met heel harde ballen. Dat laat ook goed zien wat voor sport handbal is. We stonden met het hele team voor haar te juichen.”

Fanatiek

“Ik ben absoluut fanatiek, al valt dat bij het handballen wel mee. Ik loop daar ook nog wat achter op de andere speelsters, omdat ik nog maar een jaar speel. Ik zei net wel dat het me niet om het winnen gaat, maar als ik eenmaal in een wedstrijd zit, wil ik toch wel graag winnen. Dat heb ik bij alle sporten. Als ik samen met Bouke met onze personal trainer sport en hij iets tien keer doet, dan wil ik het elf keer doen.”

 

Foto header: Shutterstock/Ververidis Vasilis

Foto team: eigen foto (Chantal speelt met nummer 9 en staat hier tweede van links)

  • Datum: 03-09-2016
#Kijkiksport #Samensporten

Lees ook