Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Wij Nederlanders houden van spaaracties. Sparen voor korting op een dagje pretpark, voor een speciaal T-shirt of voor een servies: we doen het massaal. En voor sportliefhebbers is het natuurlijk nog leuker als je voor het doen van je boodschappen beloond wordt met gratis sportlessen. 

Proef

Het sparen van zegeltjes om gratis te sporten is een proef van Albert Heijn en NOC*NSF, eerst alleen in de regio Utrecht. De supermarktketen kondigde begin augustus al aan de strijd aan te gaan met suiker en wil nu klanten aan het sporten krijgen.

Verschillende sporten uitproberen

Voor elke 10 euro die je aan boodschappen uitgeeft krijg je één sportzegel. In ruil voor een vol boekje met tien zegels mag je zeven proeftrainingen of sportlessen volgen bij een sportschool of sportvereniging bij jou in de buurt. Honderden sportclubs doen mee, en je kunt per club of sportschool maximaal drie keer meetrainen. Zo kun je met één volle spaarkaart kennismaken met verschillende sporten. 

Gezonde keuzes maken

Als jij voor deze gratis sportlessen gaat, vind je het vast ook belangrijk om gezonde keuzes te maken tijdens het boodschappen doen. Ook daar helpt Albert Heijn bij, door in het winkelaanbod al te laten zien in welke producten de meeste en minste suikers zitten. Handig, want zo hoef je zelf geen etiketten meer uit te pluizen.

Heel Nederland in beweging

De spaaractie in de regio Utrecht is onbeperkt: je kunt dus tien weken lang zo veel zegels sparen als je maar wilt. Het is nog niet bekend of de sportactie in heel Nederland wordt uitgerold, maar die kans is wel groot. Albert Heijn en NOC*NSF zijn namelijk een samenwerking van vier jaar aangegaan om heel Nederland in beweging te krijgen.

Bronnen: Metronieuws en NOC*NSF

Foto: Shutterstock

  • Datum: 16-08-2016
#NOC*NSF #Bewegen

Lees ook