Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De organisaties die zijn aangesloten bij de KWBN, de Koninklijke Wandel Bond Nederland, organiseren samen meer dan 1.500 een- en meerdaagse wandeltochten per jaar. Dat zijn er gemiddeld ongeveer 30 per week. Aan al die evenementen samen doen naar schatting jaarlijks 0,5 miljoen wandelaars mee.

10,5 miljoen wandelaars

Maar Nederland telt veel meer wandelaars dan die half miljoen. Uit de Nationale Wandelmonitor van Stichting Wandelnet blijkt dat maar liefst 10,5 miljoen Nederlanders wandelen voor hun plezier. Grote kans dus dat jij wel wandelt, maar nog helemaal niet weet hoeveel tochten er georganiseerd worden, ook in jouw omgeving.

Wandelagenda

Je vindt al die tochten overzichtelijk bij elkaar in de Wandelagenda op de website wandel.nl van de KWBN. Je kunt daar zoeken op maand, provincie en afstand, zodat je de wandeltocht vindt die echt bij jou past en bij jou in de buurt gehouden wordt.  

Mooie wandeltochten

Heb je zin om binnenkort al een mooie tocht te lopen? Dan kun je in het weekend onder andere meedoen aan de Leientocht in het Utrechtse Werkhoven (zaterdag en zondag), de Oudt Haarlemtocht in Heemskerk (zaterdag), de Flaeijelkuier in het Friese Nieuwehorne (zaterdag) of de Zomerwandeling in het Limburgse Spaubeek (zondag).

Grootste eendaagse wandelevenement

Een bijzondere wandeltocht die binnenkort plaatsvindt is de Airborne Wandeltocht op 3 september in Oosterbeek. Met ruim 30.000 deelnemers is dit het grootste eendaagse wandelevenement ter wereld. De start en finish worden begeleid door maar liefst dertig muziekkorpsen. In de Wandelagenda worden nog meer bijzondere evenementen uitgelicht.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle leuke wandelevenementen? Neem dan een abonnement op de nieuwsbrief van Wandel.nl en ontvang eens in de twee weken het laatste wandelnieuws.

Wandelvoordeelpas

Ook loont het, als jij graag wandeltochten maakt, de moeite om lid te worden van de KWBN. Met je wandelvoordeelpas krijg je dan bij de meeste evenementen minimaal één euro korting op het inschrijfgeld. Sluit je je nu aan, dan krijg je bovendien 50 procent korting op de lidmaatschapsprijs tot eind 2016.

Kijk om een mooi wandelevenement uit te kiezen op https://www.wandel.nl/wandelagenda.htm.

Foto: Shutterstock

  • Datum: 25-08-2016
#Evenementen #Samensporten #Wandelen

Lees ook