Fit20: in 20 minuten fit tijdens je werk

Je vakantie is de tijd om je werk even los te laten. Om tijdens lange, zwoele zomeravonden te genieten van lekker eten en drinken. En misschien is sporten er bij jou ook wel even bij ingeschoten tijdens je vakantie, en merk je nu je weer in je werkritme zit hoe lastig het is om het trainen weer in te passen in je drukke leven.

Gezonder en fitter

Dan bieden Sport&Zaken en fit20 uitkomst. Met hun kersverse samenwerking willen zij werkend Nederland gezonder en fitter maken. Daarom introduceren zij het concept fit20 op de werkvloer, met als doel om zo veel mogelijk werknemers te motiveren om deze manier van trainen toe te passen om gezonder en energieker te worden.

Kort en krachtig

De fit20-trainingen zijn kort en krachtig. Zoals de naam al zegt duren ze maar twintig minuten en dus kun je ze tijdens je werk makkelijk inpassen. Het is zelfs niet nodig om je eerst om te kleden in sporttenue of om na afloop te douchen. “Het is een korte maar intensieve fitnesstraining die is gebaseerd op de High Intensity Trainingsprincipes (HIT)”, vertelt Eric van der Veen, manager Bedrijfssport van Sport&Zaken.

Trainen in slow-motion

“Een fit20-training duurt 20 minuten en je traint één keer per week, altijd op afspraak en altijd onder begeleiding van jouw personal trainer”, legt Eric uit. “Je traint alleen of met een collega, dus met optimale privacy. Het trainen in slow-motion, in combinatie met de lage temperatuur, maakt het mogelijk dat omkleden en douchen niet nodig is. fit20 is makkelijk inpasbaar als vast onderdeel van de werkweek.”

Minder pijntjes

Volgens Eric passen de korte, krachtige trainingen bij het ritme van werkende Nederlanders. “Onze leden ervaren dat hun pijntjes en klachten met zeventig procent afnemen na vier maanden fit20-training. Organisaties merken een duidelijke reductie in verzuim en toename van weerbaarheid en vitaliteit. Het is een beweegoplossing die blijvend haalbaar is voor iedere werknemer, ongeacht leeftijd of conditieniveau.”

Aan de slag

Meer weten? Bekijk dan onderstaand filmpje. Of breng een bezoek aan de website van fit20. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met het team bedrijfssport van Sport & Zaken via info@sportenzaken.nl.

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 19-08-2016