Doe mee met de Rollatorloop!

Met de Rollatorloop, het grootste sportieve evenement voor ouderen in ons land, willen Buurtzorg Nederland, Olympisch Stadion, Gemeente Amsterdam en Achmea mensen met een rollator stimuleren om in beweging te blijven. Bewegen is immers dé manier om zo lang mogelijk gezond en fit te blijven. En als je slecht ter been bent, is het al helemaal van groot belang om de spieren zo veel mogelijk aan het werk te zetten en de conditie op peil te houden.

Samen doe je dat eerder dan alleen. In Amsterdam zijn verschillende rollatorwandelclubs actief die speciaal trainen voor het evenement. Wie zich inschrijft voor de loop, heeft in elk geval een goede reden om er ook in aanloop naar de wedstrijddag geregeld op uit te gaan. En wie weet smaakt het wel naar meer!

Bewegen is een feest

De Rollatorloop belooft ook dit jaar weer een prachtig beweegfeest te worden. Doe je mee, dan voel je je een heuse atleet. En dat op je oude dag! De olympische vlam brandt voor alle deelnemers en de wedstrijd wordt gelopen op een plek die sport en geschiedenis ademt. Vrienden en familie zijn van harte welkom om je aan te moedigen en te komen kijken hoe jij je persoonlijke rollatorrecord vestigt.

Naast de sportieve prestatie die geleverd wordt, is er een speciaal entertainmentprogramma waar je echt bij wilt zijn. Zo zal Ronnie Tober zijn grootste hits ten gehore brengen en is er een heuse entertainmentshow, geheel in jarenvijftigstijl, van De Vreugdefabriek. Het (r)olympisch vuur zal worden ontstoken door een krasse dame: de 89-jarige schoonspringoma Anneke. Trek de stoute schoenen aan en rol mee!

De wedstrijddag

Iedereen met een rollator mag meedoen, als je maar minstens één rondje in het Olympisch Stadion denkt te kunnen afleggen. Er zijn drie afstanden waarvoor je je kunt inschrijven: 400, 1.000 en 2.500 meter. Deelname is geheel gratis.

Vanaf 12.00 uur kun je in het Olympisch Stadion terecht. Genoeg tijd voor een goede voorbereiding: even de sfeer proeven, je startbewijs ophalen, je materiaal checken, een gedegen warming-up doen, nog even iets eten en drinken en genieten van het entertainment. Om 14.00 uur start de loop.

Vervoer

Voor inwoners van Amsterdam is vervoer van en naar het Olympisch Stadion gratis. Dit kun je van tevoren regelen door contact op te nemen met Martin Vlug van Connexxion. Voor iedereen die wat verder van de hoofdstad woont, kost het wat meer tijd en moeite om op de wedstrijdlocatie te komen. Vervoer vanuit andere steden is namelijk op eigen gelegenheid.

Meer informatie over hoe je je kunt inschrijven vind je op de website ven de Rollatorloop.

 

Bron en foto: Rollatorloop.nl (gefotografeerd door Ria Verschuren)

Publicatiedatum: 26-08-2016