Atletiek kijken tijdens het EK is leuk, maar zelf hardlopen is natuurlijk veel leuker! Eerder schreven we hier al over de 21 pop-up atletiekbanen door Amsterdam waar je kunt sprinten, kogelstoten en verspringen. Als je het hardlopen serieuzer wil aanpakken kun je zondag meedoen met de Brooks 10 K Champions Run dwars door het centrum van Amsterdam. 

Dwars door Amsterdam

De route is een lange ronde door hartje Amsterdam met de start en finish op het Museumplein. Al na het 2 kilometerpunt steek je de Amstel over om langs Carré en de Hermitage te lopen. Daarna loop je verder over de grachten, de Albert Cuypmarkt en maak je een grote lus door het Vondelpark om uiteindelijk onder het Rijksmuseum door te lopen voor de finish.

Bekijk hier de parcoursverkenning door Khalid Choukoud en Ellen van Langen: 

De start van de 10 kilometer is om 11.30 uur, vlak nadat de kampioenen van de EK Halve marathon over de finish zijn gekomen. Je treedt dus letterlijk in de voetsporen van de kampioenen!

Goed doel

Als deelnemer aan de Champions Run krijg je een speciaal voor dit evenement ontworpen Brooks Happy Running T-shirt cadeau. Met je deelname steun je ook de Johan Cruyff Foundation. Voor elke inschrijving wordt 1 euro gedoneerd aan dit goede doel om kinderen met sport en spel in beweging te brengen. 

Inschrijven kan nog tot vrijdag 8 juli!

 

  • Datum: 06-07-2016
#Hardlopen #Evenementen

Lees ook