Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Atletiek kijken tijdens het EK is leuk, maar zelf hardlopen is natuurlijk veel leuker! Eerder schreven we hier al over de 21 pop-up atletiekbanen door Amsterdam waar je kunt sprinten, kogelstoten en verspringen. Als je het hardlopen serieuzer wil aanpakken kun je zondag meedoen met de Brooks 10 K Champions Run dwars door het centrum van Amsterdam. 

Dwars door Amsterdam

De route is een lange ronde door hartje Amsterdam met de start en finish op het Museumplein. Al na het 2 kilometerpunt steek je de Amstel over om langs Carré en de Hermitage te lopen. Daarna loop je verder over de grachten, de Albert Cuypmarkt en maak je een grote lus door het Vondelpark om uiteindelijk onder het Rijksmuseum door te lopen voor de finish.

Bekijk hier de parcoursverkenning door Khalid Choukoud en Ellen van Langen: 

De start van de 10 kilometer is om 11.30 uur, vlak nadat de kampioenen van de EK Halve marathon over de finish zijn gekomen. Je treedt dus letterlijk in de voetsporen van de kampioenen!

Goed doel

Als deelnemer aan de Champions Run krijg je een speciaal voor dit evenement ontworpen Brooks Happy Running T-shirt cadeau. Met je deelname steun je ook de Johan Cruyff Foundation. Voor elke inschrijving wordt 1 euro gedoneerd aan dit goede doel om kinderen met sport en spel in beweging te brengen. 

Inschrijven kan nog tot vrijdag 8 juli!

 

  • Datum: 06-07-2016
#Hardlopen #Evenementen

Lees ook