Slimme fitnessoortjes van Samsung

6,3 gram

Deze gadget mag je gerust ‘slimme oortjes’ noemen. Ze zijn echt gemaakt om mee te sporten. Als je ze in je oren stopt gaan ze direct aan. De oortjes wegen ook slechts 6,3 gram per oortje, je merkt daardoor bijna niet dat je ze in hebt. Ondanks dat lichte gewicht zijn ze zo gemaakt dat tijdens al je sprongen, oefeningen en lange trainingen gewoon blijven zitten, ook als je veel zweet. 

Geen smartphone nodig

De Samsung Gear X Icon is zelfs zo slim dat het een ingebouwde fitnesstracker heeft. Daar heb je geen telefoon meer voor nodig die verbinding maakt met de oortjes. Tijdens je workout worden statistieken als snelheid, afstand, duur en dat is nieuw, hartslag gemeten. Een personal trainer geeft je op basis van die gegevens updates en feedback in je oor. 

undefined

De oortjes van Samsung worden in verschillende maten geleverd van S tot L, zodat ze goed in je oren passen. Foto Samsung. 

Kleine muziekspeler

Muziek luisteren kan door de GearX Icon aan je smartphone te koppelen om dan via Bluetooth muziek te streamen. Maar eigenlijk zijn de oortjes slim genoeg om dat zelf te kunnen. De oortjes zijn namelijk ook een kleine muziekspeler, waar je 4 GB (1000 nummers) op kunt zetten voor tijdens het hardlopen, fietsen of fitness. Samsung heeft ook de veiligheid gedacht met de Ambient Sound Mode. Deze muziekstand, die je met een simpele tik op het oortje aanzet, zorgt dat je tijdens het beluisteren van muziek nog steeds een fietsbel, een naderende auto of een toeter kunt horen.

In dit filmpje kun je zien hoe de oortjes werken: 

Aan de kleine oorgadget van Samsung, die dit najaar verkrijgbaar zal zijn, zit wel een groot prijskaartje. Ze hebben een adviesprijs van € 229.

 

Bronnen: Samsung / HLN.be

Foto's: Samsung

Publicatiedatum: 20-07-2016