Olympisch sporten voor kinderen bij Olympic Experience

TeamNL volgen

Bij de Olympic Experience kun jij als sportfan de Olympische Spelen van Rio gewoon in Nederland beleven. Het Scheveningse strand verandert in een olympisch Rio met allerlei activiteiten die zijn gericht op sporten, sport kijken en sport beleven. Op het evenemententerrein zullen grote schermen geplaatst worden waar je de prestaties van TeamNL kunt volgen. Je kunt daar dus meeleven en meevieren met je favoriete olympische sporters.

30 sporten uitproberen

Het terrein van Olympic Experience wordt ook zo ingericht dat je vooral ook veel zelf kunt sporten. 30 verschillende sporten presenteren zich aan je met demonstratiewedstrijden, maar je kunt ook veel zelf uitproberen. Elke dag staat weer een andere sport centraal. Kijk daarvoor naar het volledige programma

Kidscorner

Kinderen staan extra in de aandacht bij de Olympic Experience met heel veel activiteiten die met sport te maken hebben. In de Kidscorner kunnen kinderen spelen, bouwen en aan techniekactiviteiten meedoen. Kinderen kunnen daar ook kennis maken met verschillende sporten en ze leren meer over de olympische waarden. De Kidscorner is mede ingericht door de SWK-groep, een kinderopvangorganisatie. Kinderen van de buitenschoolse opvangorganisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep zullen ook een dagje naar de Olympic Experience komen.

Inspireren

Met Olympic Experience wil NOC*NSF en de Gemeente Den Haag kinderen in Nederland in beweging brengen en ze in inspireren. Het is namelijk de plek om in aanraking te komen met het olympische virus. Dus kom jij ook?

Bekijk hier alvast het promofilmpje: 

 

 

Publicatiedatum: 14-07-2016