"In het begin sprongen de ballen van tafel"

Ontspanning, uitdaging, hersengymnastiek én lichaamsbeweging; biljarten is een sport waar ik alles in kwijt kan. Na één jaar won ik al een toernooi. Wat was ik trots! Sociaal is het ook een aanrader. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt. En elke dag probeer ik mensen over te halen te gaan biljarten.

Ouderen bloeien op tijdens het biljarten. Het is belangrijk geest en lichaam actief te houden. En mensen genieten echt tijdens het spelen, komen soms zelfs uit een isolement. In ieder ziekenhuis en verzorgingshuis zouden eigenlijk biljarttafels moeten staan.

- Diny

 

Nederland wint met sporten en bewegen, lees ook andere inspirerende verhalen op NEDERLAND WINT: Iedere dag een inspirerend verhaal over sportbeleving

 

 

Publicatiedatum: 29-07-2016