Vandaag: Olympic Moves The School Final 2016

Atletiek, badminton, floorball, handbal, hockey, korfbal, softball, streetball, streetdance, tennis, ultimate frisbee, veldloop, voetbal en volleybal. Al deze sporten stonden vandaag in Amsterdam voor de middelbare scholieren op het programma. Juvat Westendorp, bekend van So You Think You Can Dance en Goede Tijden Slechte Tijden, verzorgde de openingsdans en warming-up, zodat iedereen lekker fit aan de dag kon beginnen.

Olympic Moves eed

Daarna legden de deelnemers, die zich via 85 regionale finales geplaatst hadden voor deze eindstrijd, de Olympic Moves eed af. Olympisch turnkampioen Epke Zonderland ontstak de vlam, zodat de strijd tussen de scholen om 10.30 uur echt kon beginnen.

Enthousiast houden

Het doel van Olympic Moves is om jongeren enthousiast te houden om te sporten. Op de basisschool doen acht op de tien kinderen aan sport, maar als ze eenmaal naar de middelbare school gaan stopt een grote groep met sporten. Bij het verlaten van de middelbare school sport bijna de helft van alle jongeren niet meer.

100.000 leerlingen

Bij Olympic Moves beleven jongeren plezier aan het samen bewegen, sluiten ze nieuwe vriendschappen en raken ze geïnspireerd om te blijven sporten. Jaarlijks doen meer dan 100.000 leerlingen van ruim 300 middelbare scholen mee, bijna de helft van alle scholen in Nederland.

Titels vieren

Dat het de organisatie vandaag gelukt is om een geslaagde sportieve dag te organiseren blijkt wel uit de enthousiaste berichten op de sociale media van scholen die hun titels en ereplaatsen vieren. Zo meldt het schoolteam van RSG Wolfsbos uit Hoogeveen trots dat zij Nederlands kampioen korfbal zijn geworden.

 

Olympic Moves werd aan het eind van de middag afgesloten met een spectaculaire eindshow.

Foto: AMS Franeker, bron: twitter.com/kyralandsmeer

Publicatiedatum: 10-06-2016