Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Smalle, hoge hakken van minimaal 9 centimeter: probeer daar maar eens op te lopen. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen kunnen komende zaterdag een poging wagen op de Grote Markt in Haarlem. Lukt het je niet omdat de hakken echt te hoog voor je zijn, dan is wandelen of huppelen ook toegestaan, zolang je maar plezier hebt.

Serieus karakter

Toch draait de Stiletto Run niet alleen maar om de fun, het sportieve evenement heeft ook een serieus karakter: iedere loper doneert 5 euro aan de stichting Free a Girl, die strijdt tegen vrouwenhandel en zich inzet om meisjes en vrouwen uit de gedwongen prostitutie te bevrijden.

Beste loper op hakken

De Stiletto Run start zaterdag om 21.30 uur. Je mag meedoen als je 12 jaar of ouder bent. In een tweede en derde run nemen de snelste en de langzaamste deelnemers het tegen elkaar op om te bepalen wie van deze groep de beste loper op hakken is. Heb je zelf geen hoge hakken, dan kun je ter plekke ook een paar pumps huren, al is de voorraad beperkt.

Wereldwijd populair

De Stiletto Run in Haarlem staat niet op zich; hardlopen op hakken voor een goed doel wordt steeds populairder. Precies tien jaar geleden vond in Nederland de allereerste Stiletto Run plaats, en sindsdien heeft het fenomeen zich over de hele wereld verspreid, van New York tot Moskou en van Australië tot Singapore. Woon je niet in de buurt van Haarlem, maar wil je ook een keertje meedoen? Zoek in Google op ‘stiletto run’ en je plaatsnaam en je vindt er vast ook eentje bij jou in de buurt.

Bronnen: Stilettorunhaarlem.nl en bbc.com

Foto: Shutterstock

  • Datum: 08-06-2016
#Evenementen #Goededoelen #Hardlopen

Lees ook