Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Dafne Schippers gaat deze zomer voor goud: van 6 tot en met 10 juli in Amsterdam en van 5 tot en met 21 augustus in Rio. Door zelf 100 meter te lopen kun jij Dafne inspireren tot grootse prestaties op de EK atletiek en de Olympische Spelen! Daarmee volg je het voorbeeld van niemand minder dan Nelli Cooman, Erben Wennemars en Juvat Westendorp. Maar ook vele kinderen, ouders, wethouders en professionals gingen je voor.

Zo gaat-ie goed…

Sinds de start van ‘100 meter voor Dafne’, een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), is er al meer dan 566.000 meter gesprint. Deze landelijke actie met een sportief tintje laat zien dat bewegen heel leuk is en overal kan. Het sluit hiermee naadloos aan bij de landelijke campagne van JOGG: Gratis bewegen, gewoon doen!

Vooral in de 103 gemeenten die zijn aangesloten bij Jongeren Op Gezond Gewicht worden meters gemaakt. Zo hebben tijdens de week van de Avond4daagse in Delft maar liefst 3.500 kinderen de laatste 100 meter gesprint. Dat tikt lekker aan!

Klaar voor de start…

Meedoen is heel makkelijk. Iedereen kan de finish halen en alles kan een 100-meterbaan zijn. Meet een baan van 100 meter uit, trek je sportschoenen aan en maak een selfie op de finish. Deel deze via #100metervoorDafne of op de website. En nu komt het belangrijkste: nomineer hierna een ander om hetzelfde te doen. Zo brengen we samen heel Nederland in beweging!

Wie weet krijg je de smaak wel te pakken en ben jij de sprintkampioen van een van de volgende Olympische Spelen!

 

Foto: Shutterstock

  • Datum: 18-06-2016
#Bewegen #Motivatie #Samensporten #Socialmedia

Lees ook