21 juni: internationale dag van de yoga

Of je nu iemand bent die bewust heel ontspannen leeft of juist een druk leven leidt, yoga is fijn voor iedereen en kan altijd. Dat blijkt wel uit de activiteiten die dinsdag georganiseerd worden tijdens de Internationale dag van de yoga.

Business yoga

In Amsterdam bijvoorbeeld organiseren de gemeente, de Zuidas Amsterdam en Hello Zuidas samen een business yoga evenement op het Mahlerplein. Je kunt meedoen aan de les van 8.30 tot 9.30 uur of aan die van 17.00 tot 18.00 uur. Per les zijn er twintig yogamatten beschikbaar, maar je mag ook je eigen mat meenemen en deelnemen aan de les.

Yoga event aan het strand

In Zandvoort is het strand het decor van het yoga event van Yoga Magazine en Happinez. Samen met honderden anderen volg je met de wind in je haar en uitzicht op zee een yogales van docent Myrna van Kemenade waarbij je samen een vredesteken vormt. Van bovenaf wordt een foto gemaakt van dit grote vredesteken. Het event begint om 18.00 uur en is gratis toegankelijk voor beginnende en ervaren yogi’s. Ook op andere plekken worden yogalessen op het strand georganiseerd, bijvoorbeeld in Bergen, Brielle en Dordrecht.

Marathon in Maastricht

In de Tapijnkazerne in Maastricht kun je net als in wereldsteden als New York, Delhi en Parijs deelnemen aan een heuse yogamarathon. Maar liefst duizend yogamatten liggen hiervoor klaar. Om 7.30 uur is er voor de vroege vogels al een business yoga en vanaf 10.00 uur mag iedereen meedoen. De marathon wordt afgesloten met een gezellige afterparty. Aan de kassa kun je dinsdag nog een kaartje kopen.

Thuisyoga

Wil je meer weten over wat er in het hele land georganiseerd wordt in het kader van de Internationale dag van de yoga? Kijk dan op de website van de Yoga-dag.nl. Staat er in jouw woonplaats niets op het programma? Dan is het leuk om mee te doen aan de speciale thuisyogales van Yoga on the side. Deze les is vanaf dinsdagochtend 6 uur beschikbaar via de Facebookpagina van Yoga on the side en op de website www.yogaontheside.nl.

Bron: Yoga-dag.nl

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 20-06-2016