Eén momentje voor een bewuste keuze‚Ķ

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De biceps, je schouders, je billen, je kuiten: er is geen lichaamsdeel dat onvermeld blijft op de website MuscleWiki. Op een afbeelding van het menselijk lichaam wijs je precies die spiergroep aan die jij wilt trainen. Vervolgens laat de website je een lijstje met oefeningen zien die jij kunt doen om deze spiergroep sterker te maken.

Spiergroep aanwijzen

Er is een MuscleWiki voor mannen en voor vrouwen. Wijs je op het vrouwelijk lichaam bijvoorbeeld de biceps aan, dan krijg je eerst uitleg over deze spiergroep, waarna er verschillende oefeningen worden getoond, inclusief stap voor stap uitleg en een kort filmpje waarin je ziet hoe je de oefening correct moet uitvoeren.

Losse gewichten en apparaten

En zo kun je dus ook tal van andere spiergroepen trainen. Daarbij laat MuscleWiki je niet alleen oefeningen zien die je met losse gewichten kunt uitvoeren, maar ook oefeningen die je kunt doen op de apparaten in de sportschool.

Ook voor andere sporters

MuscleWiki richt zich in eerste instantie op sporters die aan krachttraining doen, maar je kunt de website ook gebruiken als je ondersteunende oefeningen zoekt voor je trainingsarbeid in een sport die je niet in de sportschool beoefent. Er zijn immers heel gerichte oefeningen voor elke spiergroep.

Aan de slag

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website van MuscleWiki. En, by the way, er is ook een gratis app, voor zowel iOS als Android.

Bronnen: MuscleWiki.org en Greatist.com

Foto: Shutterstock

  • Datum: 03-05-2016
#Apps

Lees ook