Interactieve fiets haalt het competitieve in je naar boven

Als team sta je in de startbokken, ieder op zijn eigen indoor cycling fiets. Het scherm op je fiets vertelt je tijdens de training alles over je hartslag, calorieverbruik, ritme, afstand, kracht en wat je allemaal nog meer wilt weten over je workout. Zo weet je precies of je op schema ligt om je doel te bereiken of bijvoorbeeld je beste prestatie kunt verbeteren door nog net iets harder te trappen.

In de achtervolging

Maar de Group Cycle Connect van Technogym heeft nog een scherm: het grote scherm, waarop niet alleen je eigen resultaten, maar ook die van jullie groep als geheel en van je medesporters afzonderlijk zijn te zien. En lig jij daarin in de achterhoede, dan wil je vast een tandje bijzetten om de achtervolging op de anderen in te zetten.

Lekker hard fietsen

Ook de trainer gebruikt het scherm. Wil hij dat iedereen een sprint inzet, dan projecteert hij er via het bedieningspaneel bijvoorbeeld een kaarsrechte weg op die uitnodigt om lekker hard te fietsen. Vraagt hij je om de weerstand te verhogen, dan tovert hij op het scherm zo een berg of heuvel tevoorschijn voor het echte klimgevoel.

undefined

Persoonlijke feedback

Gecombineerd met de opzwepende muziek zul je zien dat je net iets harder kunt trappen op weg naar de eindstreep. De trainer kan met de Group Cycle Connect ook iedereen persoonlijke feedback geven of jou individueel aansporen om bijvoorbeeld je weerstand wat hoger te draaien.

Teamdoel

En dan het einde van de training. Je ziet niet alleen hoe goed je het zelf gedaan hebt, maar ook hoeveel kilometers je als groep hebt gemaakt en of het teamdoel bereikt is. High fives met de hele groep als jullie een nieuw record hebben neergezet!

 

Bron: Technogym.comBodylifebenelux.nl

Foto's: Technogym.com

Publicatiedatum: 07-05-2016