Een potje tafeltennis in de kroeg

De pingpongbar combineert entertainment met een van de populairste sporten om te spelen: tafeltennis dus. Edwin Streep, eigenaar van de tafeltennisbar in het centrum van Amsterdam, merkte dat het aanschaffen van een pingpongtafel voor veel levendigheid zorgde in zijn café. “Pingpong is super om te doen. Vergeleken met poolen bijvoorbeeld is pingpong een stuk socialer”, vertelt hij aan Het Parool. “We kennen natuurlijk allemaal ‘rond de tafel’. Dat is ook leuk als je er weinig van bakt.”

Balletje slaan

De pingpongbar kun je eerder vergelijken met een hip bowlingcentrum dan met het traditionele poolcafé. Aan de negen pingpongtafels kun je lekker actief een balletje slaan. Een deel van de tafels kun je vooraf reserveren en een ander deel wordt vrijgehouden voor wie spontaan komt binnenlopen.

Voor iedereen toegankelijk

Waar de pingpongbar overdag voor iedereen toegankelijk is, mogen ’s avonds alleen mensen van boven de 21 jaar naar binnen om te tafeltennissen – voor het echte bargevoel. “’s Avonds moet het een plek zijn waar ook mensen van in de veertig zich thuis voelen”, zegt eigenaar Edwin. Je vindt pingpongbar Daily Social aan het Entrepotdok in het centrum van Amsterdam.

 

Bron: Het Parool

Foto: Dailysocial.nl

Publicatiedatum: 27-05-2016