Zoef over het asfalt op je Cardiff skates

Op deze skates uit Amerika rijd je volgens Mark zo weg, of je nu een ervaren skater bent of een nieuwsgierige beginner. Je stapt met je eigen schoenen in de Cardiff Cruiser Skates, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor zere voeten of voor gehannes met aan- en uittrekken, en onderweg ook even kunt stoppen om een terrasje te pakken als je daar zin in hebt.

Spieren trainen

“Skaten is ideaal voor het trainen van de spieren rond je benen, billen en heupen”, vertelt Mark. “Dankzij de zijwaartse afzet op de skates train je al deze spiergroepen. Zonder dat je het door hebt, want je bent iets leuks aan het doen! Daarbij is het de perfecte manier om fit te blijven en snel en comfortabel van A naar B te komen. Het is weer een keer iets anders dan fietsen of lopen.”

undefined

Iedereen kan het

Volgens Mark kan iedereen met de Cardiff Cruiser overweg. “Het is niet de traditionele skate zoals wij die kennen. Iedereen kan erop leren skaten, van jong tot oud. De beweging is nét even anders dan op de huidige schaatsen of inline-skates. Na tien minuten heb je de beweging door en beleef je een geheel nieuwe skate-ervaring.”

Videolessen

Om je op weg te helpen op deze voor Nederland nieuwe skates geeft Mark ook trainingen via YouTube. Hier kun je een videoles over skaten en remmen bekijken:

Aanpassen aan je schoenmaat

Wat de skates anders maakt dan andere skates is dat ze zo ontwikkeld zijn dat ze zich automatisch aanpassen aan je schoenmaat. Ook als je vaak van schoenen wisselt en dus ook als je jong bent en je voeten nog in de groei zijn. “Mijn dochter is er ook al helemaal weg van”, zegt Mark. “Door het automatisch aanpasbare schoenmaatmechanisme groeien de skates met de kinderen mee.”

Aanschaffen

Je kunt de Cardiff Cruisers sinds half maart aanschaffen in de webshop Cardiffskate.nl, bij Athleteshop.nl en bij alle Twinsport/Intersport-winkels en op website. De prijzen variëren van 99,99 euro voor de Cruiser jeugd skate tot 149,99 euro voor de modellen voor volwassenen. Mark Tuitert importeert en distribueert de skates zelf.

Bron: Cardiff Skate

Foto’s: Facebook/Cardiff Skate Co

Publicatiedatum: 07-04-2016