Zo heb je je fysio binnen handbereik

Via Fysio24 heb je toegang tot een bibliotheek aan doe-het-zelfprogramma’s gericht op het herstel of de preventie van veelvoorkomende hardloopblessures. De programma’s worden geschreven door experts op het gebied van hardloopkwetsuren, zoals gespecialiseerde fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers, sportartsen en inspanningsfysiologen.

Zelfmonitoring

Volgens oprichter Janno Barlage zitten consumenten te springen om deze app, die maakt dat ze zelf op verantwoorde wijze aan blessureherstel en -preventie kunnen werken. “Uit onderzoek blijkt dat zeventig procent van de hardlopers met een blessure zelf op zoek gaat naar een oplossing. Voor die groep was nog geen dienst voorhanden. Consumenten meten tegenwoordig veel en tracken alles wat ze doen. Via onze app kun je aan zelfmonitoring doen. De consument heeft met Fysio24 alle tools, kennis en vaardigheden om meteen zelf aan de slag te gaan waar en wanneer hij of zij het wil.”

Dagelijks een klein stapje

De app begeleidt je dagelijks bij je herstel in de vorm van informatie, instructies, oefeningen, uitdagingen en inspiratie. Bovendien zit er een beloningssysteem verwerkt in de app. Als je jouw programma elke dag met goed gevolg doorloopt, word je daarvoor beloond. Daarnaast zijn de blessureherstel en -preventieprogramma’s zo ontworpen dat ze uitdagend blijven. De app helpt je om je doelen te bereiken en zorgt ervoor dat je ook kleine prestaties te vieren hebt. Je kunt bovendien aan je herstel werken wanneer het jou uitkomt. In korte oefensessies doe je verschillende oefeningen waarmee je het probleem aanpakt. En het volgen van de programma’s via Fysio24 bespaart je ook nog eens geld. Het is namelijk niet nodig om meerdere keren naar de fysiotherapeut te gaan. Waar je tegenwoordig nog naar de fysiotherapeut gaat als je last hebt van bijvoorbeeld je enkel, knie of kuit, heb je in de toekomst de fysiotherapeut dus eigenlijk gewoon in je zak zitten. 

Blessureherstel eindelijk zichtbaar

Barlage kwam op het idee om een app te ontwikkelen toen hij nog fysiotherapeut was in academische ziekenhuizen. “Ik vroeg mij af hoe ik de kennis en expertise die wij als fysiotherapeut hadden, beschikbaar en aantrekkelijk kon maken voor de patiënten. Ik had namelijk geen grip op de patiënten als ze de praktijk uitliepen. Het echte werk begint eigenlijk als ze naar huis gaan.”

Samen met de interactieontwerper Chris Uythoven heeft hij Fysio24 bedacht en samen legden zij de basis voor het ontwerp. Inmiddels biedt het bedrijf al programma’s aan voor mensen met een achillespeesblessure, een lopersknie en een zweepslag. Snel volgen er meer programma’s voor andere hardloopblessures, zoals shin splints en hielspoor, maar ook specifieke programma voor vrouwen, beginnende hardlopers en hardloopactiviteiten als trailruns en survival runs.

Meer weten?

De app geeft je de keuze uit gratis en betaalde programma’s. Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten, kijk dan op: www.fysio24.nl.

 

Foto: Fysio24.nl

Publicatiedatum: 03-04-2016