Samen voor goud: wie doet er mee?

Komend jaar gaat niet alleen Paralympic TeamNL presteren. Ook mensen met een beperking die nu nog minder of niet actief zijn, worden uitgedaagd om op hun eigen niveau 'goud' te winnen.

Gecoacht door een Paralympische sporter

Deze (nog) niet-sporters krijgen de kans om deel te nemen aan een uniek programma, waarbij ze gecoacht worden door een Paralympische topsporter. NOC*NSF helpt de deelnemers bij het stellen van doelen. Na een jaar sporten en bewegen wordt gekeken of de doelstelling ook daadwerkelijk is behaald en of de deelnemers ‘goud’ hebben behaald!

Kandidaten gezocht

NOC*NSF is op zoek naar inactieve of pas beginnende sporters met een beperking, die op het gebied van sport en bewegen graag hun grenzen willen verleggen. Ken jij potentiële kandidaten voor dit unieke initiatief, of heb je tips/goede ideeën, meld je dan bij samenvoorgoud@nocnsf.nl.

Meer weten?

De sportbonden en NOC*NSF vinden het heel belangrijk dat de hele Nederlandse maatschappij wordt geïnspireerd door sport. Sport is immers fantastisch om te doen en brengt vooral ook veel plezier en ontspanning. Het is daarom ook geweldig dat er in ons land zoveel mensen aan sport doen, jong en oud, met of zonder beperking. Wil je meer lezen over het sportaanbod in Nederland voor mensen met een beperking? Kijk dan hier op de website van NOC*NSF.

Bron: NOC*NSF

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 29-04-2016