NK Bubbelvoetbal: beuken moet, winnen mag!

Bubbelvoetbal is voetbal zoals je dat normaal speelt, met één groot verschil: als speler draag je een grote opblaasbal om je bovenlichaam. En dat maakt het trappen van de bal of het maken van een flitsende actie toch een heel stuk lastiger.

Noorwegen

Marcel Hijnen is de bedenker en organisator van het NK Bubbelvoetbal, dat op zaterdag 18 juni gehouden wordt op het complex van voetbalclub Bunnik ’73. “Ik zag twee jaar geleden op internet een filmpje van het spel”, vertelt hij aan het AD. “Het is bedacht door iemand in Noorwegen. Toen ik dat filmpje zag, dacht ik: dat wil ik ook.”

Beuken moet

Bubbelvoetbal speel je vier tegen vier. Eén van de belangrijkste spelregels: beuken mag, of eigenlijk: moet. Alles is toegestaan, omdat je in zo’n grote opblaasbal toch goed beschermd bent. En dat is maar goed ook, want bij een beuk van je tegenstander stuiter je zomaar meters over het veld of maak je een paar spectaculaire salto’s met bal en al.

Plezier boven winnen

Bij het Nederlands kampioenschap gaat het meer om het plezier dan om het winnen. “Bubbelvoetbal is geen competitiesport en heeft ook niet altijd met talent te maken”, zegt Marcel daarover. “Het gaat er ook gewoon om: krijg jij die beuk of je teamgenoot.”

Spierpijn van het lachen

Of bubbelvoetbal daarmee ook een blessuregevoelige sport is? Volgens Marcel valt het wel mee, als je je maar goed aan de regels houdt en niet zonder bubbelbal het veld op stapt. “Voor de rest heb je wel spierpijn na een wedstrijdje, maar je zit veilig in zo’n bal. En ach, spierpijn in je lachspieren herinnert je alleen maar aan een hilarisch potje, nietwaar?”

Geheime tactiek

Bij het eerste NK Bubbelvoetbal vorig jaar waren veertig teams aanwezig, dit jaar is er plek voor nog wat meer deelnemers. Of er nog een geheime tactiek is om een potje bubbelvoetbal te winnen? Marcel: “De kleinste van het team moet aan de bal. Die is vaak het behendigst. Een paar sterke, grote voetballers moeten zich als het ware opofferen en moeten ervoor zorgen dat ze - bam! - anderen keihard omver rauzen zodat de kleine vrij baan heeft richting doel.”

Inschrijven

Lijkt het jou leuk om je met een team van vier tot acht spelers in te schrijven voor het NK Bubbelvoetbal? Dat kan hier. Bekijk in deze video hoe leuk – en ook best lastig – bubbelvoetbal is.

 

Bronnen: Ad.nl en Nlbubbelvoetbal.nl

Foto: www.nlbubbelvoetbal.nl

Publicatiedatum: 28-04-2016