Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De Koningsspelen: dat is eerst samen ontbijten en daarna samen sporten. Nieuw dit jaar was de Koningsmatch: samenwerking tussen scholen en sportclubs om samen een leuke sportieve dag te organiseren. In Oud-Beijerland werd daar op een mooie manier invulling aan gegeven door atletiekvereniging Spirit, voetbalclub SHO en tennisschool NBF. Zij bundelden hun krachten om 850 kinderen te laten sporten.

Van waterspellen tot kruiwagenracen

Ook in de provincies Groningen en Drenthe deden vele scholen mee aan de Koningsspelen. Zo sportten de kinderen van de basisscholen in Aalden samen met de leerlingen van de plaatselijke azc-school, organiseerde basisschool Jonglaren in Zuidlaren de actie Word een waterheld en deden de leerlingen van De Huifkar in Woltersum wedstrijdjes sjoelen en kruiwagenracen.

Clinics

Aan de andere kant van het land, in Noord-Brabant, kregen leerlingen van de Lambertusschool in Haarsteeg bezoek van schaatsster Floor van den Brandt. De kinderen uit groep 5 en 6 van basisschool De Tragellijn in het Gelderse Lobith kregen een clinic in karate. En in Nijmegen konden schoolkinderen kennismaken met sporten als cricket, boksen en lacrosse.

#Koningsspelen

Ook op Twitter lieten vele scholen, sportclubs en andere betrokkenen met de hashtag #Koningsspelen zien hoe zij deze sportieve dag beleefden:

 undefined

 Wie wil niet een selfie met @Jelle_H na de clinic tijdens #koningsspelen op @MarslandenSport #onsbeachveldistop pic.twitter.com/Lboq8kZHL9

— Sportpark Marslanden (@MarslandenSport) 22 april 2016

undefined

Groepen 5-8 Kennedyschool #OPOD @dordtseklassen gem. 20 rondjes gerend over een half voetbalveld. #koningsspelen. pic.twitter.com/8JWKeFBPhI

— Rene de Wit (@RenedeWit1) 22 april 2016

undefined

Geweldige #koningsspelen gehad in #almelo. Alleen mogelijk dankzij hulp sportvereniging en vele andere vrijwilligers pic.twitter.com/su9XviOYKb

— Erik Busscher (@erikbusscher) 22 april 2016 

undefined 

Gezamenlijke Koningsspelen in Brede School Noord voor bovenbouw BS Noorderbreedte, CBS De Meerpaal en CBS De Vore! pic.twitter.com/oZhCBSlno4

— Delfzijlactief (@Delfzijlactief) 22 april 2016

  

Foto header: Koningsspelen community / Facebook.com

  • Datum: 22-04-2016
#Evenementen #Kinderen #School

Lees ook