Ga sweatworken

‘Sweatworking’ is een samentrekking van de woorden ‘sweating’ en ‘networking’. Je raadt het al: sweatworking is dus netwerken terwijl je aan het sporten bent. Niet in een saaie vergaderzaal of in het bedrijfsrestaurant, maar in de fitnesszaal of de sportschool.

Trend in Amerika

In Amerika is sweatworking al een echte trend. Daar gebruiken ze ‘sweatworking’-sessies bijvoorbeeld om te brainstormen, nieuwe klanten te ontmoeten, bestaande contacten beter te leren kennen en zelfs om nieuw talent te scouten. Voor dat laatste is de sportieve omgeving gelijk een goede testruimte waar je kunt zien hoe een kandidaat reageert in bepaalde omstandigheden.

Sneller contact

Tijdens het ‘sweatworken’ maak je veel makkelijker contacten dan bij een netwerkborrel waar je nog niemand kent. Een praatje over de trainingsoefeningen die je doet of hoe een fitnessapparaat werkt is in de sportschool immers snel gemaakt. Bovendien schept samen sporten een band. Je leert mensen kennen op een andere manier terwijl je aan het ‘sweatworken’ bent. Je laat je van een kwetsbare kant zien en de fysieke inspanning put je uit.

Samenwerken

Ook als je gaat samenwerken met een nieuwe collega is een gezamenlijke workout een goed idee. Boek je samen resultaat in de fitnesszaal, dan komt het met die samenwerking op kantoor vast ook wel goed.

Productiever

Wetenschappelijk is al meerdere keren bewezen dat lichaamsbeweging een positieve invloed heeft op de werking van de hersenen. Bij voldoende beweging geef je zuurstof aan je hersenen, werk je efficiënter en ben je beter bestand tegen stress. Van ‘sweatworken’ word je dus ook nog eens productiever op je werk.

Sweatworken kan overal

Waar sweatworking in Amerika dus al een serieuze trend is, zijn er in Nederland nog geen officiële ‘sweatwork’-locaties. Maar zoals de Amerikaanse websites aangeven: sweatworken kan eigenlijk overal en altijd. Dus niet alleen in het fitnesscentrum of de sportschool, maar ook buiten tijdens de lunchpauze, tijdens een zakenreis of bijvoorbeeld met een groepje bij jou thuis. Het enige wat je hoeft te doen is een groep collega’s of zakenrelaties enthousiast maken en een van de vele mogelijkheden uitkiezen.

Bron: Eventplanner.be en Sweatlife.com

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 10-04-2016