Beat the sun: trainingsprogramma van Asics

Het online trainingsprogramma is opgesteld door professionele coaches en helpt je om jouw hardloopdoel te realiseren. Het bevat niet alleen trainingsschema’s, maar ook tips over core- en krachttraining, (trail)running en voedingstips inclusief lekkere recepten.

Sterke basis

In de eerste fase van het trainingsprogramma leg je een sterke basis, zodat je in de tweede fase volop kunt werken aan je kracht en uithoudingsvermogen. Elke twee weken wordt het trainingsprogramma uitgebreid met nieuwe schema’s, tips en video’s. Hier kun je nu al het trainingsprogramma voor week 1 en week 2 van het Beat The Sun programma bekijken.

Core

De eerste weken maak je natuurlijk je eerste kilometers en begin je daarnaast met oefeningen om je flexibiliteit te vergroten, dynamische stretchoefeningen en core training. Onder andere de plank, side plank, mountain climbers en fire hydrant helpen je om een sterke core op te bouwen.

Goede houding

Naast die core is voor hardlopers ook een goede loophouding van belang. Of je nu snel loopt of langzaam, kort of lang traint: met een goede houding krijg je meer zuurstof, zodat je beter kunt presteren. Loop daarom rechtop en beweeg je armen goed mee. Bekijk ook deze video waarin coach Andrew Kastor het helder uitlegt.

Estafettewedstrijd

Ben je lekker aan het trainen en heb je zin in een leuke uitdaging? Doe dan op 21 juni, de langste dag van het jaar, mee aan het hardloopevenement Beat The Sun van Asics. Dit jaar heb je als amateurhardloper de kans om samen met ervaren hardlopers mee te doen aan deze estafettewedstrijd rondom de Mont Blanc.

De zon verslaan

Start en finish van Beat The Sun zijn in het Franse Chamonix en elke hardloper loopt twee estafettes tussen de 3 en 19 kilometer, met als ultieme doel: de zon verslaan. Tot en met 20 april kun je je hier aanmelden voor deze uitdaging en meestrijden om een plek in een van de teams.

Global Running Day

Maar ook als het van jou wel een tikkeltje minder groot mag kun je op 21 juni sportief in actie komen. Asics heeft deze dag namelijk uitgeroepen tot Global Running Day, waarop je zelf een hardloopdoel kunt bepalen. Als je dat doel deelt via de #BeatTheSun community krijg je toegang tot het Global Running Day online trainingsprogramma, zodat ook jij je optimaal kunt voorbereiden op jouw persoonlijke doel.

Bron: Asics

Foto: Asics

Publicatiedatum: 01-04-2016