Volleybal, vet leuk voor kinderen!

Zo is Cool Moves Volley (CMV) er speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Binnen verschillende niveaus leer je stap voor stap volleyballen. Tal van ‘coole moves’ komen voorbij: van de service tot de set-up en van de smash tot het blok en de duik. Elke keer doe je iets anders en probeer je met je team te scoren. Kijk maar eens hoe leuk Cool Moves Volley is:

 

Toernooi

School Moves Volley staat voor het volleybaltoernooi voor basisscholen op een aantal niveaus van Cool Moves Volley. Tijdens jouw plaatselijke volleybaltoernooi speel je samen met kinderen uit je klas tegen andere teams uit je klas of van andere scholen uit jouw stad of dorp om je te kwalificeren voor het provinciaal kampioenschap.

De winnaars van dit toernooi mogen zelfs meedoen aan het Nederlands Kampioenschap School Moves Volley. Zou dat niet vet zijn, om met jouw klasgenoten kampioen van Nederland te worden? Vraag dus aan je juf of meester of jullie mee kunnen doen aan School Moves Volley.

Smash!

De vetste volleybalbeweging is zonder twijfel de smash. En laat die nou centraal staan in het superstoere Smashball. Smashball is een volleybalspel waarin je je heerlijk kunt uitleven. Smashen, duiken, rollen, bovenhands serveren en nog veel meer: alles mag! Je scoort door de bal hard op de grond te slaan, zo hard dat het andere team de kans niet krijgt om de bal te vangen. Wel mag de bal één keer op de grond stuiteren voordat hij gevangen wordt.

undefined

Beachvolleybal

Nog gaver dan volleyballen in de zaal is spelen in het zand. Een spectaculaire duik naar de bal maak je bij beachvolleybal veel makkelijker, want je komt lang niet zo hard op de grond terecht als in de zaal. Beachvolleybal kan niet alleen op het strand, ook buiten bij je school of club kun je een zandveldje maken. Voor CMV Beach hoef je geen nieuwe regels te leren, ze zijn hetzelfde als in de zaal. Ook hier speel je op je eigen niveau.

Ben je wat ouder, dan kun je ook aansluiten bij het Junior Beachcircuit. In de zomer worden daarin elke week toernooien georganiseerd door het hele land. Samen met een vriend of vriendin vorm je een team en speel je meerdere wedstrijden op een dag.

undefined

Zitvolleybal

Zitvolleybal lijkt misschien makkelijk, maar daar kun je je behoorlijk in vergissen. Wil je een sprongservice doen? Dat mag niet, want bij elke spelactie moet je zitvlak of een deel van je romp contact hebben met de vloer. Verder zijn veel basiselementen van het volleybal hetzelfde. Dankzij zitvolleybal kunnen ook kinderen met een beperking deze gave sport beoefenen. Het sociale aspect is net zo belangrijk als het sporten zelf. Wie weet lukt het je dankzij het volleyballen wel om een angst te overwinnen of ben je zelfs zo goed, dat je uiteindelijk in het paralympisch team terechtkomt!

Meer weten?

Wil je meer weten over alle vette volleybalvormen voor kinderen? Kijk dan hier.

 

Bron: Volleybal.nl

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 17-03-2016