Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Bijna 1,2 miljoen kinderen van meer dan 5.000 basisscholen in Nederland, het Caribisch gebied en andere delen van de wereld doe mee aan de Koningsspelen. Eerst schuiven zij samen aan bij het Koningsontbijt, daarna is het tijd voor de Koningssportdag die de scholen zelf organiseren.

Clinics en activiteiten

Sportverenigingen die het leuk vinden om in de organisatie van de Koningsspelen iets te betekenen voor de basisscholen in hun buurt kunnen zich dit jaar aanmelden via www.koningsspelen.nl/koningsmatch. je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het aanbieden van de accommodatie, het geven van clinics of meedenken met de activiteiten.

undefined

Match

Jouw basisschool kan vervolgens in de database eenvoudig zien welke sportaanbieders in de buurt meedoen. Met één click is er een match gemaakt. Vervolgens is het aan jouw school en de sportvereniging om er samen een geweldige sportieve dag van te maken op 22 april.

Leuke manier

Initiatiefnemer van de Koningsspelen Richard Krajicek kijkt alweer uit naar het evenement. “Het is geweldig om te zien dat scholen – ondanks de drukke werkzaamheden – met plezier en veel betrokkenheid de Koningsspelen organiseren. Met de Koningsmatch willen wij op een laagdrempelige en vooral leuke manier het onderwijs en de sport op lokaal niveau nog meer met elkaar verbinden. Hoe meer scholen en sportverenigingen zich aanmelden, hoe meer ‘matches’ er gemaakt kunnen worden.”

Vragen

Ben je betrokken bij een sportvereniging en wil je meedoen? Meld je dan aan via www.koningsspelen.nl/koningsmatch. Heb je als school of vereniging vragen over de Koningsmatch? Neem dan contact op met de organisatie van de Koningsspelen via info@koningsspelen.nl.

Foto: Facebook/koningsspelen

  • Datum: 14-03-2016

Lees ook