Carver, de crosstrainer voor buiten

Vroeger sportten we altijd buiten: voetballen op een veldje in de buurt, eropuit op de racefiets, wandelen of rennen in het bos. Maar sinds de opkomst van de fitnesscentra zijn we steeds vaker binnen gaan sporten: waar het warm is, de muziek je opzweept en je na je training een drankje kunt doen aan de bar.

Van binnen naar buiten

Toch wint buiten sporten alweer een tijdje aan populariteit: bootcamp en allerlei vormen van urban fitness zijn hot. En een Nederlandse start-up is nu zelfs van plan een populair fitnessapparaat van binnen naar buiten te brengen: de Carver, een soort crosstrainer op wielen.

Armen en benen

Het fijne van de crosstrainer is dat je je armen en benen tegelijk kunt trainen. Ook op de Carver kan dat: door een trappende beweging met je voeten te maken en de hendels met je handen naar voren en achteren te bewegen, ga je vooruit. Onder de Carver zitten twee wielen, waardoor je er naast je fiets een heel handig nieuw vervoersmiddel bij hebt.

Intensief

“Op de Carver train je je hele lichaam”, vertelt Hanco Ravelli, initiatiefnemer van het apparaat. “Je moet het niet onderschatten, het is intensiever dan wanneer je aan het hardlopen bent, tenzij je een sprintje trekt.” Hanco werkte ruim elf jaar aan het nieuwe apparaat, samen met andere studenten van de TU Delft. In 2008 werd het eerste prototype van de Carver getest, maar pas vorig jaar werd de crosstrainer voor buiten echt afgerond.

NK Carver

Een crowdfundingsproject voor de Carver mislukte eerder dit jaar, maar het apparaat komt sowieso op de markt, verzekert Hanco. “We willen er sporters bij gaan betrekken als referentie, zij zijn tenslotte onze doelgroep. Ik verwacht dat we de Carver dit voorjaar kunnen lanceren. En we hebben zelfs al plannen om een Nederlands kampioenschap te organiseren in de zomer.”

Bron: Sportnext.nl, carversport.nl

Foto header: Shutterstock

Publicatiedatum: 06-02-2016