Vijf leuke work-outs voor sportduo’s

1. Push-up met squat

Terwijl jij de starthouding voor een push-up aanneemt, tilt je sportmaatje jouw voeten op. Span je buikspieren aan en doe zo veel push-ups als voor jou haalbaar is. Intussen doet de ander squats met aangespannen billen en gestrekte armen. Deze oefening wordt ook wel de hooiwagen genoemd. Als één van jullie deze zware oefening niet meer volhoudt is het tijd om even pauze te nemen en daarna van positie te wisselen. 

2. Hier die bal

Voor deze oefening heb je een medicijnbal nodig of een ander voorwerp dat ongeveer even groot en zwaar is. Je gaat beiden op de grond zitten, met jullie ruggen tegen elkaar aan. Met de bal draai je richting je sportmaatje om de bal over te geven. Daarna draai je de andere kant op om de bal weer aan te nemen. Deze oefening zorgt voor een sterke core. Neem na anderhalve minuut even pauze en draai daarna de andere kant op.

3. Plank met high five

undefined

Voor deze oefening neem je tegenover elkaar de plankpositie aan, met ongeveer een halve meter ruimte tussen jullie beiden. Je begint met een hoge plank met gestrekte armen en gaat daarna omlaag, leunend op je onderarmen. Vervolgens komen jullie allebei weer omhoog en geven jullie elkaar een high five als je weer in de beginpositie bent.

4. Buikspieren aan het werk

Om samen je buikspieren te trainen gaat één van jullie op de grond liggen met je armen achter je hoofd en je benen in de lucht. Je partner staat achter je en duwt je benen naar beneden, terwijl jij moet proberen ze zo snel mogelijk weer omhoog te krijgen. Voel je je buikspieren flink branden, dan wordt het tijd om van positie te wisselen.

5. Borst en rug trainen

undefined

Met een resistance band (of een lange dynaband) kunnen jullie samen je rug- en borstspieren trainen. Eén van jullie neemt de uiteinden van het elastiek in handen, terwijl de ander er een stukje achter staat en het midden vastpakt. De voorste van jullie twee duwt de resistance band naar voren terwijl de achterste naar achteren trekt. Jullie kunnen ook met jullie ruggen naar elkaar toe gaan staan of elkaar juist aankijken om allebei dezelfde spiergroep te trainen.

Bronnen: Women’s Health en Blogginyou

Foto’s: Shutterstock

Publicatiedatum: 07-01-2016