Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Eerder schreven we op Sport.nl al over een nieuwe service van Spotify, een running-app van Adidas en de Speed Run-playlists van Nike. Allemaal doen ze hetzelfde: je trainingsmuziek past zich automatisch aan jouw looptempo aan, zodat jij zonder nadenken je ritme kunt blijven vasthouden.

Loopband met muziek

Ook de technologie van de nieuwe loopband van Technogym herkent je hardlooptempo en stelt op basis daarvan een gepersonaliseerde interactieve muzieklijst samen. Met de ‘Running Music’-functie kun je in de sportschool naar je favoriete muziek luisteren in een genre dat je zelf kiest. De loopband selecteert automatisch muziek die overeenkomt met het aantal stappen dat jij per minuut zet. Bijvoorbeeld een lekker snel nummer van dj Hardwell als jij je tempo opvoert of een wat rustiger nummer van U2 als je aan het uitlopen bent.

Binnen en buiten

Naast de lancering van de ‘Running Music’-functie lanceert Technogym ook ‘MyRunning Logbook’. Dit is een applicatie waardoor je je favoriete hardlooproute op de loopband kunt nabootsen en jezelf kunt uitdagen door je prestaties in de sportschool te vergelijken met je buitenprestaties. Zo weet je eindelijk wat voor jou echt effectiever is: binnen of buiten trainen.

Van Las Vegas naar Nederland

Afgelopen week lanceerde Technogym de nieuwe loopband tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas, maar ook in Nederland heb je de mogelijkheid om deze nieuwste toepassingen te testen en zo je eigen trainingssoundtrack te maken.

Bron en foto: Technogym

  • Datum: 13-01-2016
#Innovatie #Mobiel #Apps #Hardlopen

Lees ook