Kom ook naar de KPN Schaatsvriendendag

De Schaatsvriendendag wordt georganiseerd door Fonds Gehandicaptensport, samen met zijn partners. Iedereen is welkom, of je nu een lichamelijke, een verstandelijke, een visuele of een auditieve beperking hebt. Zelfs rolstoelen mogen op het ijs. En natuurlijk mag je ook je familie en vrienden meenemen!

Schaatssfeer

De KPN Junior Schaatsclub is op 28 februari aanwezig met oud-topschaatsers Annemarie Thomas en Barbara de Loor. Tijdens clinics kun je kennismaken met curling, sledge-hockey en priksleeën. Voor een feestelijke schaatssfeer wordt gezorgd door dweilorkest Kleintje Pils en ook Martijn Martell van Dutch Magic is erbij.

Geen beperkingen

Anita Jansen bezocht de Schaatsvriendendag vorig jaar met haar gezin. “De kinderen (en wij als ouders ook) hebben genoten”, vertelt zij op de website van Fonds Gehandicaptensport. “Het leven van twee van onze kinderen wordt gekenmerkt door ziekte en fysieke beperkingen, maar op de KPN Schaatsvriendendag zijn er geen beperkingen, maar alleen maar mogelijkheden.”

Iedereen blij

Ook Veronique van der Schans kijkt met veel plezier terug op de Schaatsvriendendag van vorig jaar. “Heel tof dat we voor onze dochter een helm konden lenen, geen overbodige luxe! We hebben drie kilometer lekker door kunnen schaatsen, hoe heerlijk was dat! Aangezien er familie mee mocht konden we de ‘oppasbeurtjes’ afwisselen met voluit schaatsen. Iedereen was blij aan het sporten!”

Schrijf je in

Krijg jij al schaatskriebels? Meld je dan snel aan voor de KPN Schaatsvriendendag via de website, samen met je familie en vrienden. Aanmelden is gratis. Zorg wel dat je je op tijd inschrijft, want vol is vol. Heb je zelf geen schaatsen en kun je ook niet een paar lenen? Geen zorgen. Geef bij je inschrijving aan dat je graag schaatsen wilt huren en het wordt voor je geregeld. Er zijn voldoende schaatsen in alle gangbare maten.

Bron: Fonds Gehandicaptensport

Foto’s: Fonds Gehandicaptensport, Marianne Bieshaar

Publicatiedatum: 21-01-2016