De tien lekkerste loopnummers

Volgens een onderzoek van Spotify in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië helpt muziek meer dan zestig procent van de hardlopers om langer én sneller te rennen. De muziekdienst is voor veel mensen een populaire app om muziek mee te beluisteren. Om de meest gestreamde hardloopnummers van 2015 te bepalen, keek Spotify naar populaire nummers op de speellijsten van Spotify Running en naar de namen van individuele playlists waarin een vertaling van het woord ‘running’ voorkwam.

Beyoncé

‘Run The World’ van Beyoncé bleek, heel toepasselijk, vorig jaar het meest gestreamde lied tijdens het hardlopen te zijn. De Amerikaanse zangeres staat met het nummer ‘7/11’ ook op plek vijf in de lijst. Opvallend is dat zeven van de tien nummers van vrouwelijke artiesten zijn. In de top tien komen geen Nederlandse artiesten voor, maar op nummer twaalf staat wél de Nederlandse zanger Mr. Probz met het nummer ‘Waves’.

De volledige top tien ziet er als volgt uit:

  1. Beyoncé – Run The World;
  2. Sia – Chandelier;
  3. Mark Ronson, Bruno Mars – Uptown Funk;
  4. Wiz Khalifa, Charlie Puth – See You Again;
  5. Beyoncé – 7/11;
  6. Kelly Clarkson – Heartbeat Song;
  7. Missy Elliott – Work It;
  8. TLC – No Scrubs;
  9. Rihanna – Bitch Better Have My Money;
  10. Calvin Harris – Feel So Close.

Voor wie op zoek is naar nieuwe muziek voor tijdens het hardlopen, zijn eigen afspeellijst zat is of voor het eerst wil gaan lopen met muziek, is deze lijst van Spotify de ideale gelegenheid om de eerstvolgende keer dat je een rondje gaat rennen ook je oordoppen in te doen en het volume lekker hard te zetten.

 

Bronnen: Greatist.com en Shape.com

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 26-01-2016