Volg de pijlen op het scherm en reageer met je voeten op de maat van de muziek door op tijd de goede pijl in te drukken. De iDance Dansmat is in Noorwegen al uitgegroeid tot een nationale sport. Bij deze interactieve game werk je aan een goede coördinatie tussen je ogen en je voeten. Doordat je steeds razendsnel met je voeten beweegt, verbrand je massa’s calorieën. Reageer je steeds goed en snel, dan zet je ook nog een nieuwe highscore neer.

In de klas

De iDance Dansmat van Embedded Fitness kun je spelen op verschillende niveaus, of je nu net begint met dansen en er even rustig in wilt komen of al wat meer ervaring hebt en veel uitdaging wilt. Deze game is leuk om samen met je hele klas te spelen. Doordat de scores na elk liedje automatisch worden opgeslagen, kun je steeds zien hoe goed jij het doet in vergelijking met je klasgenoten.

Trampolinespringen

Het leuke van beweeggames is dat sporten vanzelf gaat. Dat geldt ook bij I-Jump: springen of joggen op een trampoline om een Hamstergame aan te sturen. Terwijl jij springt en jogt, springt de hamster op het scherm over boeken en probeert hij zo veel mogelijk nootjes te verzamelen. Hoe vaker je deze game speelt, hoe behendiger je wordt en hoe beter je conditie en balans worden. En natuurlijk is het leuk om telkens je score te zien verbeteren

Schaatsen als Sven

Een echte wintergame is i-Skate, een gladde plaat waar je op sokken overheen glijdt om de schaatsbeweging te oefenen. Zo leg je al schaatsend een parcours over natuurijs af, net alsof je Sven Kramer of Ireen Wüst bent. Natuurlijk probeer je een zo snel mogelijke tijd neer te zetten en jezelf steeds te verbeteren.

Gymles

Helaas kun je deze vette games niet zomaar naar je huiskamer halen, maar je kunt wel op school vragen of ze niet leuk zijn voor in de gymles.

Bron: Embedded Fitness

Foto: Embedded Fitness

  • Datum: 30-01-2016

Lees ook