Kijk ik sport: “Na een fitnesstraining heb ik weer nieuwe energie”

“Ik doe aan fitness om aan mijn conditie en kracht te werken. Fitness vind ik leuk omdat je elke keer een ander programma kunt doen. Ik probeer vier keer per week te trainen en zwem ook nog één keer per week. Eén keer per week werk ik mijn hele fitnessschema af met kracht-, conditie- en cardio-oefeningen. Dan begin ik met een warming-up van twintig minuten fietsen. Daarna doe ik acht oefeningen van mijn schema, dan ga ik ongeveer een halfuur steppen en daarna doe ik de laatste acht oefeningen van mijn schema. Ik sluit af met een halfuur op de loopband. Dan heb ik al mijn spieren getraind, van mijn beenspieren tot mijn armspieren en mijn borstspieren tot mijn rugspieren.”

Heuvel op rennen

“De andere keren train ik ongeveer anderhalf uur en doe ik vaak tien belangrijke oefeningen van mijn schema. Maar soms doe ik ook alleen een uurtje cardiofitness. Lekker op de loopband een heuvel op rennen, laatst was ik al boven op een berg in Zuid-Afrika.”

Veel verschillende toestellen

“Ik doe nu bijna vier jaar aan fitness. Eerst deed ik dat bij een fysiotherapiepraktijk, op advies van mijn huisarts om te herstellen na een operatie aan mijn borstkas. Toen sportte ik twee keer per week een uurtje. Trainen bij een sportschool vind ik veel leuker. Er zijn veel meer verschillende toestellen en oefeningen die je kunt doen. En ook in de sportschool kun je begeleid worden. Toen ik hier begon met sporten is er een meting gedaan. Na een tijdje doe je een nieuwe meting om te kijken hoeveel je vooruit bent gegaan. Die heb ik nu bijna, ik ben heel benieuwd.”

Gladiatortraining

“Ik vind het ook leuk dat je in de sportschool verschillende groepslessen kunt uitproberen. Vorige week heb ik een gladiatortraining gedaan, een full body workout van een uur waar ik heel benieuwd naar was. Je traint dan met zijn tweeën met gewichten en attributen. Het was een heftige training, heel intensief. Ik had er een halve week later nog steeds spierpijn van. Binnenkort wil ik ook een les pilates proberen.”

Bewust bezig

Ik ben behoorlijk fanatiek, ik wil altijd het uiterste uit mijn training halen en ik streef ernaar om elke week beter te worden. Ik vind het belangrijk om te sporten omdat het goed is voor mijn gezondheid en omdat je lekker fit blijft. Ik eet en drink ook biologisch om zo bewust mogelijk met mijn gezondheid bezig te zijn. Het geeft me een goed gevoel. Als ik gesport heb voel ik me altijd heel voldaan. Stap ik na de training op de fiets naar huis, dan heb ik weer nieuwe energie!”

Foto header: Shutterstock

Publicatiedatum: 02-12-2015