Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

“Mijn goede voornemen aan het begin van 2015 was om te beginnen met hardlopen”, vertelt Arlette. “Ik kreeg voor mijn verjaardag toen eindelijk goede hardloopschoenen van mijn ouders. Die had ik wel nodig, want ik ben gammel en heb dus niet zulke goede knieën. En ik had ook nog een blessure van rollerderby waardoor ik mijn elleboog verpest heb.”

Meer zelfvertrouwen

Arlette nam zich voor om twee keer per week te gaan hardlopen. “Dat is nog niet helemaal gelukt, maar dat ik me veel beter voel, ook over mezelf, dat merk ik zeker wel. Ik heb meer zelfvertrouwen. Hardlopen helpt me ook de dood van mijn moeder te verwerken. Zij is na een kort ziekbed in september ineens overleden. Daarnaast helpt de discipline die ik nu opbouw me ook doorzetten in andere aspecten van mijn leven. En ik val af, dus die brede heupen van me slinken eindelijk een beetje. Vroeger had ik een paard en was ik megadun, dus je kunt je wellicht voorstellen dat ik het fijn vind om weer een beetje fit te worden.”

Nieuwe plannen

Arlette heeft dit jaar meer gesport dan in 2014. “En volgend jaar wordt dat hopelijk nog meer. Dan ga ik kijken naar meer yoga of zwemmen. Misschien doe ik uiteindelijk nog een keer een marathon, maar ik heb geen idee wanneer en hoe. Ik ben niet zo competitief.”

Foto header: Shutterstock

  • Datum: 23-12-2015

Lees ook