Henk Blaauw, voorzitter van de voetbalclub, vertelt in Het Parool over het multisportveld voor kinderen: “Ze kunnen dan op een leuke manier kennismaken met verschillende sporten. Sporten in teamverband, het doen van spelletjes en clinics maakt het bewegen een stuk gezelliger en aantrekkelijker.”

Overgewicht

De hockey- en de voetbalclub liggen vlak bij elkaar in het stadsdeel Amsterdam-Noord. Met een brug over de sloot, die beide verenigingen tot voor kort van elkaar scheidde, zijn ze nu ook letterlijk met elkaar verbonden. In de Kadoelenbuurt, waar de beide sportclubs liggen, heeft volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek 18 procent van de leerlingen van middelbare scholen overgewicht.

Samen spelletjes doen

Met het sportveld willen de clubs daarom niet alleen de kinderen en jongeren bereiken die al lid zijn van één van beide clubs of op de wachtlijst staan om dat te worden, maar juist ook andere kinderen en hun ouders die nog niet zo bekend zijn met de hockey- of de voetbalsport. Op het gezamenlijke multiveld worden sportlessen gegeven, kun je sporten in teamverband en samen spelletjes doen.

Belangrijk om te sporten

Het idee voor het gezamenlijke veld is bedacht door stadsdeel Amsterdam-Noord, dat graag meer van deze velden wil. “Bij sommige kinderen is sporten niet gebruikelijk”, zegt Saskia Groenewoud, portefeuillehouder van onder andere Jeugd, Welzijnswerk en Sport, ook in Het Parool. “Maar wij vinden het als stadsdeel belangrijk om kinderen aan het sporten te krijgen. Als ze eenmaal willen sporten, moeten ze daar ook de gelegenheid voor krijgen.”

Bronnen: Het Parool en Hockey.nl

Foto: Shutterstock

  • Datum: 06-11-2015
#Kinderen #Overgewicht #Sportparticipatie

Lees ook