Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Met de voetbalmiddag wilden de profclubs in Nederland de kracht van voetbal inzetten om jonge vluchtelingen een ontspannen middag te bezorgen. Per club kwamen zo’n vijftig tot honderd kinderen met hun ouders vanuit opvangcentra in het hele land naar de voetbalclubs.

Applaus

In Den Haag deed een groep van negentig jonge vluchtelingen mee aan de voetbalmiddag. “We hadden de teams namen van voetbalclubs gegeven”, vertelt Anton Nijboer namens de club. “Bayern München, Barcelona, ADO Den Haag natuurlijk. Eén voor één kwamen de teams het veld oplopen en daar stond een erehaag van onze eerste-elftalspelers om voor de kinderen te applaudisseren. En er werd een bandje ingestart met Oh Oh Den Haag, het lied waarmee de spelers ook altijd het veld op komen.”

undefined

Van panna’s tot penalty’s

De kinderen konden zich dus even echte profvoetballers wanen. Op het hoofdveld van het stadion van ADO Den Haag waren allerlei activiteiten met de bal te doen. De club werd bij de organisatie geholpen door studenten van het ROC Mondriaan. “Elk team had ook twee van onze spelers als begeleider”, zegt Anton. “We hadden het hoofdveld verdeeld in negen vlakken voor negen onderdelen. Er was een pannaveld, een tafelvoetbalveld, de kinderen mochten penaltyschieten op de keeper en konden vijf tegen vijf en één tegen één spelen.”

Veel lol

ADO kijkt terug op een geslaagde middag, net als de kinderen. “Ze waren ontzettend enthousiast en hebben veel lol gehad”, vertelt Anton. “Ook de begeleiders hadden veel plezier. Het was een leuke middag waarop de kinderen echt even weg waren van alle ellende die ze hebben meegemaakt.”

undefined

Goede voorbereiding

Volgens Anton hadden de kinderen echt naar de voetbalmiddag toegeleefd. “We hoorden van de begeleiders dat de kinderen er al een tijdje mee bezig waren en ze hadden zich goed voorbereid. Ze hadden van tevoren opgezocht wie de spelers van ADO Den Haag zijn en er werden ook heel veel selfies met de spelers gemaakt.”

  • Datum: 12-11-2015
#Evenementen #Goededoelen #Sportparticipatie #Voetbal

Lees ook