Komend weekend: Movember Run

De Movember Run is een ludieke hardloopwedstrijd van 5 kilometer, bedoeld om geld in te zamelen voor Movember, de internationale beweging die zich inzet voor de gezondheid van mannen en die geld inzamelt voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker.

Dertig

Movember was al bekend van de actie waarbij mannen tijdens de hele maand november hun snor laten staan. Dit jaar kwam daar MOVE bij, een actie waarbij je elke dag in november iets aan beweging doet: van dertig minuten wandelen tot dertig baantjes zwemmen en van dertig sit-ups voor de tv tot het ontdekken van een nieuwe sport. Drie keer per week dertig minuten bewegen heeft namelijk al een aanzienlijke positieve invloed op je gezondheid.

Van fanatiek tot feestganger

Aan de Movember Run mogen mannen én vrouwen meedoen. “We willen met de Movember Run drie groepen aanspreken: recreatieve hardlopers, fanatieke hardlopers die een record willen breken en feestgangers die graag verkleed naar ons evenement komen”, vertelt Hendrik Nuyens, MoBro Motivator van de Movember Run Amsterdam.

Hardlopen met snor

Voor die groep van fanatieke hardlopers is de Movember Run dit jaar het eerste NK Hardlopen met Snor. De Atletiekunie heeft het parcours van 5 kilometer daarvoor officieel gecertificeerd. Zo kan het zomaar zijn dat je als man of vrouw (!) aan het eind van de dag naar huis gaat met de eervolle titel ‘Nederlands Kampioen hardlopen met snor’.

Inschrijven

Voor je inschrijving voor de Movember Run Amsterdam betaal je 15 euro. De netto opbrengst daarvan gaat naar het goede doel. Bij je deelname krijg je een gratis entreekaart voor de Zwaluwhoeve cadeau, ter waarde van 32,50 euro. Inschrijven doe je op de website van de Movember Run.

Video

Ben je nieuwsgierig hoe leuk de Movember Run vorig jaar was? Bekijk dan de video.

 

Foto: Maikel Thijssen Photography

Publicatiedatum: 24-11-2015