Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Jongeren in de puberteit stoppen niet alleen in groten getale met sport, ze kunnen ook nog eens slecht zonder hun telefoon. Maar liefst één op de zes jongeren is verslaafd aan zijn smartphone, en het enige lichaamsdeel dat je daarmee traint is je duim. Wil je meer bewegen, maar weet je niet zo goed in welke sport jij al je energie kwijt kunt en ook nog eens veel lol kunt maken? Probeer deze vijf sporten dan eens uit.

1. BMX

Natuurlijk is het leuk om er lekker op uit te gaan op je fiets, maar BMX’en is veel stoerder. Op je BMX-fiets cross je door de modder, het zand of de bossen en spring je over heuvels of stoepjes. Iedereen kan leren BMX’en: het enige wat je nodig hebt is een flinke portie lef. De afgelopen jaren hebben verschillende jonge Nederlandse fietscrossers grote prijzen gewonnen: wie weet kun jij hen wel achterna gaan.

2. Meerkamp

Hoogspringen, verspringen, sprinten, kogelstoten, speerwerpen: in de atletiek kun je kiezen uit tal van sporten. Raak jij snel verveeld als je je helemaal op één sport stort? Kies dan voor de meerkamp. Zo verbeter je tijdens de ene training je sprongkracht en werk je in een andere training weer aan de beste manier om je speer nog verder te werpen. Eentonig wordt meerkampen niet snel.

3. Kickboksen

Vechtsporten zijn stoer en worden steeds populairder onder jongeren. In de intensieve trainingen, waarin je vaak zowel werkt aan je techniek, balans en coördinatie als lekker spart met gelijkwaardige tegenstanders, kun je veel energie kwijt. Bovendien bouw je een steengoede conditie op. Ook mooi meegenomen: je krijgt van kickboksen meer zelfvertrouwen en weet voortaan hoe je voor jezelf kunt opkomen als je in een vervelende situatie terechtkomt.

4. Rugby

Vind je voetbal of hockey maar saai, maar houd je wel van teamsporten? Kies dan voor rugby. Daarvoor hoef je echt niet groot en breed te zijn, want ook kleine, wendbare spelers zijn voor elk rugbyteam een aanwinst. Samen met je teamgenoten en de tegenstanders strijd je om de bal te veroveren, maar naast het betere duw- en trekwerk is er ook veel respect voor elkaar. In tegenstelling tot bij voetbal zijn er verschillende manieren om een punt te scoren, wat deze balsport lekker gevarieerd maakt.

5. Roller derby

Bereid je voor op een fanatieke strijd als je aan roller derby gaat doen. Op rollerskates nemen twee teams, bestaand uit vier blockers en één jammer, het op een ovale baan tegen elkaar op. De jammer moet punten scoren door de blockers van de tegenstander in te halen, terwijl de blockers de jammer van de tegenpartij moeten blokkeren. Fysiek contact is allesbehalve verboden in deze sport vol actie. Als deelnemer verkleed je je vaak in een leuke outfit en regelmatig zijn er bij wedstrijden deejays aanwezig om het nog gaver te maken!

Foto: Shutterstock

  • Datum: 25-11-2015
#Motivatie #Trends

Lees ook