Fithockey is een variant van hockey die geschikt is voor iedereen die de vijftig is gepasseerd. Je hoeft geen hockeyervaring te hebben. Iedereen kan het leren. Bovendien is het veilig, doordat het spel wordt gespeeld met een zachte bal en knots.

Veel lol

Bij Hockeyclub Beuningen doen ze al een jaar of zes aan Fithockey. Elke week komt een trouwe groep spelers naar het hockeyveld om samen te spelen. Met veel plezier, want Fithockey is niet alleen een gezonde, sportieve bezigheid, het is ook nog eens heel gezellig. Zoals Ton van den Brand van de hockeyclub zegt: “We hebben ontzettend veel lol. En dat is voor deze groep mensen heel belangrijk.”

Filmpje

Sport.nl ging met de camera naar Beuningen en maakte onderstaand filmpje.

Enthousiast?

Ben je enthousiast geworden? Op verschillende plaatsen in Nederland zijn er hockeyclubs die Fithockey aanbieden. Misschien ook wel bij jou in de buurt. Zoek zo’n club op Sport.nl of op de website van de KNHB en neem gerust eens een kijkje. Wie weet sta jij dan binnenkort ook wel met  een hockeyknots op het veld.

Ook interessant

Over Fithockey publiceerden we op deze website eerder dit artikel. Algemene informatie over Fithockey vind je hier op deze site.

  • Datum: 30-10-2015
#Sportvandemaand #45+ #65+ #Aangepastsporten #Hockey #Ouderensport

Lees ook