Ingrediënten

1 druppel olijfolie
1 strooibeweging kurkuma
1 strooibeweging kerrie
2 gram gember, fijngesneden
Sap van een 1⁄2 limoen
8 gram gemalen kokos
1 eetlepel honing
200 gram ananas, gesneden
150 gram venkel, fijngesneden
20 gram ongezouten pistachenootjes

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in de wok.
  • Strooi daarop de kurkuma, kerrie en gember.
  • Laat dit heel zachtjes een minuutje smoren, zet vervolgens de hittebron uit.
  • Voeg de limoensap, kokos, honing, ananas en venkel toe en roer met een pollepel stevig door elkaar.
  • Haal de salade uit de wok en serveer deze in een schaal.
  • Bak de pistachenootjes in een droge wok tot ze iets bruin kleuren en strooi ze over de venkelsalade.

Bereidingstijd

15 minuten

Voedingswaarde

Energie: 248 kilocalorieën
Eiwit: 7 gram
Vet: 17 gram
Koolhydraten: 42 gram
Voedingsvezels: 8 gram

Kookweetje

Juist het even meebakken, smoren van gember, kerrie en kurkuma zorgt voor een smaakexplosie. Dus ook bij koude salades of het bereiden van koude sauzen is dat een belangrijk (warm)proces. In de culinaire wereld noemt men deze wijze van smaak losbakken ‘myoteren’.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5

Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 05-10-2015
#Smakelijksportief #Ontbijt

Lees ook