Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Clubprofiel! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Clubprofiel zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Ingrediënten

100 gram rundertartaar
5 ml olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
150 gram spitskool, gesneden en panklaar 100 gram wortel, in reepjes
Peper en zeezout naar smaak
2 zachte tortilla’s
75 ml tacosaus

Bereidingswijze

  • Verhit de wok zonder toevoeging van vet.
  • Bak de tartaar op hoog vuur droog in de wok, rul de tartaar los tijdens het bakken.
  • Neem de tartaar uit de wok als hij gaar is.
  • Verhit de olijfolie in de wok.
  • Voeg de knoflook, spitskool en wortel toe en roerbak op hoog vuur. De spitskool dient nog knapperig te blijven. Voeg peper en zeezout naar smaak toe.
  • Meng de tartaar door het spitskool-wortelmengsel.
  • Leg de tortilla open op een groot bord. Schep het gerecht over de tortilla en klap deze dubbel.
  • Serveer met de tacosaus.

Bereidingstijd

20 minuten

Voedingswaarde

Energie: 516 kilocalorieën
Eiwit: 38 gram
Vet: 14 gram
Koolhydraten: 60 gram
Voedingsvezels: 11 gram

Kookweetje

De spitskool is lichter verteerbaar als deze rauw of roergebakken is ten opzichte van wanneer je deze kookt. Voor de tacosaus is gekozen voor een kant-en-klaarproduct op basis van pure tomaten, uien en chilipepers, zonder overige toevoegingen.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5

Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 12-10-2015
#Smakelijksportief #Hoofdmaaltijd

Lees ook