Ingrediënten

100 gram rundertartaar
5 ml olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
150 gram spitskool, gesneden en panklaar 100 gram wortel, in reepjes
Peper en zeezout naar smaak
2 zachte tortilla’s
75 ml tacosaus

Bereidingswijze

  • Verhit de wok zonder toevoeging van vet.
  • Bak de tartaar op hoog vuur droog in de wok, rul de tartaar los tijdens het bakken.
  • Neem de tartaar uit de wok als hij gaar is.
  • Verhit de olijfolie in de wok.
  • Voeg de knoflook, spitskool en wortel toe en roerbak op hoog vuur. De spitskool dient nog knapperig te blijven. Voeg peper en zeezout naar smaak toe.
  • Meng de tartaar door het spitskool-wortelmengsel.
  • Leg de tortilla open op een groot bord. Schep het gerecht over de tortilla en klap deze dubbel.
  • Serveer met de tacosaus.

Bereidingstijd

20 minuten

Voedingswaarde

Energie: 516 kilocalorieën
Eiwit: 38 gram
Vet: 14 gram
Koolhydraten: 60 gram
Voedingsvezels: 11 gram

Kookweetje

De spitskool is lichter verteerbaar als deze rauw of roergebakken is ten opzichte van wanneer je deze kookt. Voor de tacosaus is gekozen voor een kant-en-klaarproduct op basis van pure tomaten, uien en chilipepers, zonder overige toevoegingen.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5

Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 12-10-2015
#Smakelijksportief #Hoofdmaaltijd

Lees ook