Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Logisch dat je graag het zekere voor het onzekere neemt. Modderkoorts of rattenziekte, met een moeilijk woord leptospirose, is een bacteriële infectieziekte die voorkomt in de urine van knaagdieren. De infectie verspreidt zich via modder en water en kan je lever, nieren en hersenen aantasten. Dit gebeurt echter alleen in extreme gevallen.

Controleren

Of het water waar jij tijdens een sportevenement doorheen gaat, veilig genoeg is weet je alleen als het water is waar normaal ook in wordt gezwommen, en dat dus ook wordt gecontroleerd. Is dat niet het geval, dan weet je niet of het besmet is. Bij openwaterzwemmen tijdens triatlonwedstrijden is het bijvoorbeeld verplicht om het water vooraf te controleren om de wedstrijd door te laten gaan.

Zwemwater.nl

Ben je er niet zeker van of het water waar jouw obstacle run plaatsvindt wel of niet gecheckt is? Neem dan contact op met de organisatie en beslis aan de hand daarvan of je wel of niet wilt meedoen. Een goede website waar je zelf online de kwaliteit van het water in Nederland kunt checken is www.zwemwater.nl. Op een kaart kun je daar plaatsen in het hele land aanklikken en zo de veiligheid van het water ter plekke bekijken.

Met dank aan sportarts Guido Vroemen.

Foto: Shutterstock

  • Datum: 15-10-2015
#Veiligheid #Evenementen #Triatlon #Zwemmen

Lees ook