Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Steeds vaker kun je voetballen op sportparken zonder dat er toezicht aanwezig is. Handig, want zo heb je ook als je buiten je vaste trainingen om wilt voetballen een goed veld ter beschikking. Maar er zijn ook al kinderen gewond geraakt, in sommige gevallen zelfs ernstig, door het kantelen en omvallen van verplaatsbare doelen.

Kantelen

Om te zorgen dat dit niet kan gebeuren, moeten deze doelen verankerd of verzwaard worden. Dat is de enige manier om te voorkomen dat doelen kantelen als je er bijvoorbeeld aan gaat hangen of in gaat klimmen of dat ze omvallen bij harde wind of een storm.

Ongelukken

De nieuwe campagne ‘Voetbal Veilig’ is een initiatief van W&H Sports, leverancier van kwalitatief hoogwaardige sport- en inrichtingsmaterialen. Aanleiding voor de campagne is een aantal ongelukken op voetbalvelden die veroorzaakt werden door onder andere omgevallen doelen. 

Strip

W&H Sports wil stimuleren dat alle gebruikers van een voetbalveld zich verantwoordelijk voelen en gevaren signaleren en melden. Ze laat in de campagne zien hoe je verplaatsbare doelen wel en zeker niet moet gebruiken, onder andere met de strip ‘Voetbal Veilig’, waarin wordt uitgebeeld hoe je de doelen het beste kunt gebruiken. De bedoeling is om deze strip langs zo veel mogelijk voetbalvelden op te hangen. TOS-Actief in Amsterdam is de eerste voetbalvereniging waar de strip langs het hoofdveld te zien is.

Bewustwording

De KNVB ondersteunt de campagne Voetbal Veilig. “Naar aanleiding van ongevallen met verplaatsbare doelen hebben we alle leden met nadruk nog eens gewezen op de bestaande veiligheidsrichtlijnen. We hopen dat de strip de bewustwording bij de gebruikers van de doelen nog meer vergroot”, zegt Patrick Balemans, beleidsmedewerker accommodatiezaken, die het eerste exemplaar van de strip in ontvangst nam.

Meer weten?

Wil je meer weten over de campagne Voetbal Veilig? Kijk dan op de campagnewebsite.

  • Datum: 21-10-2015
#Veiligheid #Accommodaties #Voetbal #Voordevereniging

Lees ook